U Brčkom održana prva “Noć knjige”

U okviru manifestacije „Proljeće u gradu“, u organizaciji Udruženja građana „Stand-Up BH“ i Omladinske organizacije „Mali princ“, a uz podršku Vlade Brčko distrikta, u Brčkom je tokom prethodna dva dana održana manifestacija koja slavi čitanje – „Noć knjige“.

Učešće u ovoj manifestaciji, tokom dva dana uzela su neka od najznačajnijih imena regionalne književne scene.

U petak, građani Distirkta uživali su u društvu Stefana Mitića, Muharema Bazdulja, Tamare Kučan, Dejana Stojiljkovića i Slaviše Pavlovića, dok su u subotu gosti bili Marko Šelić Marčelo, Martina Mlinarević Sopta, Jelena Bačić Alimpić i Ernad Osmić.

Brojni posjetioci iz raznih životnih dobi, mogli su saznati sve što ih je interesovalo o nekim od njihovih omiljenih autora, procesu pisanja, inspiraciji, ali i planovima za budućnost.

Pored Vlade Brčko distrikta, prvu “Noć knjige” u Brčkom podržali su i Vinarija “Pajić”, namještaj “Ratan”, kao i restoran “Marco Polo” .

Pisci su, u izjavama medijima, izrazili podršku ovoj manifestaciji, te istakli da je Brčko jedan od malobrojnih gradova u regionu koji se može pohvaliti ovakvim događajem. Cilj je, istakli su organizatori, da „Noć knjige“ postane tradicionalni praznik knjige u našem gradu, te da se Brčko istakne kao centar kulture u BiH, ali i regionu.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime