spot_img
spot_img

U Brčkom održan Svetosavski bal

spot_img
spot_img

U Brčkom je održan Svetosavski bal čime je obnovljena tradicija održavanja ove manifestacije nakon prekida od nekoliko godina.

Svetosavski bal održan je u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” u Brčkom, čiji je predsjednik Predrag Stevanović rekao da je u planu da se u okviru ovog društva formira fond iz kojeg bi se finansiralo školovanje mladih ljudi.

“Pokušaćemo od naredne godine da dijelom finansiramo školovanje bar jednog studenta”, izjavio je Stevanović novinarima.

Starješina Sabornog hrama “Uspenja Presvete Bogorodice” u brčanskom gradskom naselju Srpska Varoš protojerej stavrofor Željko Matić rekao je da je Svetosvaski bal jedan od načina na koji pravoslavni Srbi sa ovog područja obilježavaju i slave lik i djelo prvog srpskog prosvetitelja i arhiepiskopa Svetog Save.

Za muzički dio bala, koji je održan sinoć, bili su zaduženi mladi muzičari iz Brčkog, profesor harmonike Drago Garić i profesor solo pjevanja Stefan Kalajdžić.

Prihod od prodaje ulaznica, koje su koštale 40 KM, namijenjen je za humanitarne svrhe, što je u skladu sa svrhom održavanja Svetosavskih balova, a to je prikupljanje dobrovoljnih prihoda i promocija dobročinstva.

 

 

(agencije)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img