U Brčkom od juče poskupio hljeb

Na području Distrikta od juče je cijena hljeba sa jedne marke povećana na marku i dvadeset, potvrdili su vlasnici nekoliko brčanskih pekara.

Vlasnik pekare “Ilićka” Slavoljub Gavrić, istakao je da je hljeb poskupio i u okruženju, odnosno FBiH i Republici Srpskoj, te da su se prvenstveno zbog toga odlučili na ovakav korak i u Distriktu.

“Razlog poskupljenja je taj što su posljednjih godina poskupili gorivo, struja, ali i pekarske osnovne sirovine, odnosno brašno, kvasac, ulje i maslac, dok se cijena hljeba nije nikako mjenjala. Davno se cijena hljeba trebala povećati”, naveo je Gavrić.

Prema saznanjima sa terena, utvrdili smo i to da hljeb nije poskupio u svim brčanskim pekarama.

Zašto cijena hljeba nije povećana u svim pekarama, te da li će se to možda ipak desiti uskoro, nismo uspjeli saznati jer nam je iz Privredne komore potvrđeno da u Brčkom više ne postoji pekarska sekcija, pa tako ni osoba koja bi nam dala tačnu informaciju.

A od anketiranih građana Distrikta, neki su već znali ovu informaciju, a neki ne.

Većina ih je povećanje cijene ove osnovne životne namirnice prokomentarisala na način da to nije trebalo da se desi jer su penzije male, a plate se ne povećavaju.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime