spot_img
spot_img

У Брчком обиљежена 80. годишњица подизања устанка у БиХ

spot_img
spot_img
spot_img

Свечано обиљежавање 80. годишњицу подизања устанка у Босни и Херцеговини одржано је данас на Партизанском гробљу у Брчком полагањем вијенаца и цвијећа и одавањем поште палим борцима НОР-а и жртвама фашистичког терора, у организацији СУБНОР-а Брчко.

Вијенце на Партизанском гробљу положили су предсједник СУБНОР-а Брчко Јанко Вуковић, градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић, изасланик предсједника Скупштине Синише Милића, представници бројних борачких делегација из БиХ, Србије и Хрватске, те политичке странке и удружења Брчко дистрикта.

Шериф Карахасановић из Шаторовића, који се као шеснаестогодишњак придружио партизанима 1941. године, казао је да партизане први пут видио на Лединкама и да им се одмах након упознавања и придржио.

Он је поручио младима да свој живот и судбину требају стварати овдје.

Потпредсједник СУБНОРА-а Србије Јово Барошевчић, казао је да је у Србији уз подршку Владе 7. јула обљежена 80. годишњица устанка против фашизма, на начин као што се то данас ради у Брчком уз одавање поште и захвалности свима који дали своје животе а нама донијели слободу и мир.

Предсједник СУБНОР-а Брчко Јанко Вуковић поручио је да је значај и симболика овог датума да се никоме никада више не десе страдања међу народима на овим просторима као што се десило у Другом свјетском рату.

Заједничка порука свих судионика свечаности је трајно његовање антифашизма и слободарских идеја.

 

 

 

 

(radaiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img