spot_img
spot_img

У Брчком обиљежен европски Дан борбе против трговине људима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Разговором са грађанима, подјелом промотивних летака на Тргу младих и предавањима у школама данас је у Брчком обиљежен Дан борбе против трговине људима.

– На овај начин желимо упознати грађане како могу пријавити кривична дјела трговине људима,а припадници полиције који непосредно раде на кривичним дјелима трговине људима одржаћеданас у школама предавања – рекао је Халид Емкић шеф оперативно-комуникационог центра Полиције Брчко дистрикта истичући да на овај начин настављају рад полиције у заједници.

Емкић је рекао да су у Брчком 2017. години забиљежена два случаја кријумчарења људима, у 2018. години један случај. Истакао је да постоје бројни облици трговине људима због присилног рада, просјачања, трговине људским органима, различити видови сексуалног и других облика експлоатације, а најугроженије категорије су дјеца, дјевојке и у посљедње вријеме радно способни мушкарци.

– Ова кривична дјела су тамна бројка криминалитет до којих се тешко долази – рекао је Емкић.

У обиљежавању 18. октобра који је Европска комисија прогласила за Дан борбе против трговине људима учествовао је и Омладински центар „Вермонт“ кроз пројекат заговарања обавезног школовања сваког дјетета јер су дјеца која нису у школама подложнија искоришћавању.

– Свједоци смо да је у Брчком све више дјеце која просе и то је велики проблем, поготово што се та дјеца искоришћавају у радном експлоатисању – рекао је Дамир Раденковић из „Вермонта“. Он је најавио скоро доношење акционог плана и протокола о поступању у спрјечавању просјачења у Дистрикту који ће укључити све институције и невладине организације.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img