U Brčkom nakon 32 godine počelo izviđačko takmičenje - nula49.com
spot_img
spot_img

U Brčkom nakon 32 godine počelo izviđačko takmičenje

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Članovi Udruženja „Izviđači Brčko distrikta“ prvi put nakon 32 godine u Brčkom ovog vikenda organizuju izviđačko takmičenje.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić i gradonačelnik Brčko distrikta Zijad Nišić otvorili su zajedno na Trgu mladih Prvi međunardni izviđački višeboj, poručivši da izviđačaki pokret promoviše univerzalne vrijednosti.

– Ovo je veliki potencijal polivalentnih znanja i vještina koje su svakako od koristi i u očuvanju prirode i demokratskih procesa uopšte – rekao je Nišić novinarima prilikom otvaranja takmičenja.

Načelnik Izviđača Brčko distrikta Ivan Klašnjić u ime organizatora rekao je da u takmičarskom dijelu učestvuje 16 ekipa iz 12 gradova iz Srbije, Crne Gore i BiH, sa više od 200 učesnika i gostiju.

– Na ovaj način želimo da uzvratimo gostoprimstvo svim onim izviđačkim organizacijama koje su nas poslednjih 12 godina, od kada smo ponovo počeli sa radom u Distriktu, ugostili i davali nam gostoprimstvo – istakao je Klašnjić.

Saša Đedović član Odreda izviđača iz Herceg Novog izrazio je zadovoljstvo što je prvi put nakon 1991. godine u Brčkom te uputio čestitke organizatoru uz molbu da posjeta bude uzvraćena dogodine Herceg Novom.

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img