U Brčkom kontrolisan "Prime": Nema štetnih materija - nula49.com
spot_img
spot_img

U Brčkom kontrolisan “Prime”: Nema štetnih materija

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Inspektorat Brčko distrikta kontrolisao je napitak “Prime” i tokom kontrola nisu pronađeni proizvodi koji u sebi sadrže kofein ili L- teanin čije prisustvo nije dopušteno u bezalkoholnim pićima, rekao je Glavni inspektor Inspektorata Brčko distrikta Zoran Gajić.

– Mi nastavljamo sa ovom kontrolama ‘Prime’ proizvoda sa energetskim dodacima, koji su zabranjeni u Evropskoj uniji, i oni moraju biti pravilno deklarisani – naveo je Gajić.

Tokom kontrole hrane inspektori su na tržištu Distrikta u ovoj godini zatekli konditorske proizvode koji su bili pravilno deklarisani, ali su promijenili svojstvo u pogledu primjene zbog čega su povučeni iz prometa i vraćeni dobavljaču, a čija ukupna vrijednost je iznosila oko 40 hiljada maraka.

Prema planu, Inspektorat Distrikta Brčko mjesečno vrši oko 20 kontrola hrane i predmeta koji se koriste za proizvodnju hrane.

U tim kontrolama najčešće nepravilnosti koje su nađene tiču se zaposlenih koji su u kontaktu sa hranom, a koji nisu imali izvršen sanitarni pregled.

– Inspektori su naložili određene mjere, a izrečene su i tri prekršajna naloga subjektima koji nisu izvršili naložene mjere – rekao je Gajić.

 

 

(agencije)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img