U Brčkom 16. i 17. avgusta 1. Međunarodna turistička regata “Sava nautik”

Predstavnici brčanskog Udruženja “X Centar” organizovali su danas prvi operativni sastanak na kojem su najavili 1. Međunarodnu turističku regatu “Sava nautik” koja će u Brčkom biti održana 16. i 17. avgusta.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Vlade Brčko distrikta BiH na čelu sa gradonačelnikom kao i predstavnici Policije Brčko distrikta BiH i drugih udruženja koji će pomoći održavanju bezbjednosti same regate.

Igor Milićević iz Udruženja “X centar” rekao je da očekuje 1000 učesnika u regati, odnosno od 150 do 200 plovila iz Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić istakao je da Vlada rado podržava manifestacije koje se tokom ljeta organizuju na rijeci Savi. “Ova regata je sastavni dio manifestacije Savski cvijet. U interesu nam je da tokom ljeta rijeka Sava bude što otvorenija prema građanima, pogotovo kada su u pitanju ovakvi događaji koji imaju međunarodni karakter”, dodao je gradonačelnik Milić.

Saša Slavnić, predsjednik Udruženja “X Centar” naglasio je da posjetioce prvi dan regate očekuje takmičenje u pecanju na plovak bijele ribe za pionire do 14 godina, prezentacija nautičke opreme, gastronomska ponuda ribolovačkih i lovačkih udruženja kao i zabavni program, a da će drugi dan biti organizovano spuštanje regate od Vučilovca prema gradu.

Pokrovitelj manifestacije je Vlada Brčko distrikta BiH.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime