spot_img
spot_img

У Брчко стигли гласачки листићи

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Изборна комисија Брчко дистрикта БиХ данас је, а према већ утврђеном редослиједу Централне изборне комисије БиХ, запримила осјетљиви изборни материјал, односно за сва бирачка мјеста и мобилне тимове гласачке листиће и изводе за бирачка мјеста.

Ово је потврдила предсједница Изборне комисије Брчко дистрикта БиХ Андреа Мркоњић, нагласивши да је сав материјал запримљен у просторијама Омладинског центра и биће под надзором Полиције и запосленика Одјељења за јавну безбједност, док се не селектира по бирачким мјестима, како би дан прије избора био спреман за примопредају предсједницима и члановима бирачких одбора.

У Брчко дистрикту су укупно 142 бирачка мјеста, од чега 140 редовних и два гдје могу гласати бирачи у одсуству и непотврђеним гласачким листићима.

Према њеним ријечима, завршена је и активност акредитирања посматрача, а на приједлоге овјерених политичких субјеката, што је надлежност Изборне комисије Дистрикта.

“Укупно смо имали 1.452 захтјева за акредитирати посматраче. Од тога је 11 одбијених, а 1.441 приједлог политичког субјекта је прихваћен, колико смо их и акредитиовали”, прецизирала је Мркоњић.

Додала је, када је ријеч о акредитовању међународних посматрача, што је у надлежности ЦИК-а БиХ, да ће их одређен број бити и на посматрању изборног процеса у Брчком, а такође према најавама сва изборна мјеста би требала бити покривена и са независним посматрачима од почетка отварања бирачког мјеста до самог пребројавања гласачких листића.

Мркоњић је позвала све бираче да искористе своје бирачко право и изађу на гласање, али и још једном због озбиљности ситуације са пандемијом апеловала на оне који ће гласати да поштују прописане епидемиолошке мјере.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img