U Brčko stigla djeca sa Kosova i Metohije

- Reklama -

Građani Brčkog večeras su u porti hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Srpskoj Varoši dočekali djecu sa Kosova i Metohije, koja će narednih dana u našem gradu boraviti u okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Brčko će u narednim danima, po prvi put, biti domaćin za pedesetoro djece iz opštine Obilić.

- Reklama -

Organizator ovogodišnjeg prijema djece u Brčkom je SPKD Prosvjeta, dok su se brojne porodice iz našeg grada dobrovoljno javile da ugoste djecu.

– Volim da dođem ovamo i dopada mi se što ovdje imamo mir, a na Kosovu ga nemamo – rekla je Nikolija Jovanović učenica petog razreda osnovne škole „Milan Rakić“ iz Babinog Mosta kojoj je ovo drug posjeta Republici Srpskoj, kao i njenom drugu iz razreda Filipu Petroviću
– Bio sam prošle godine i najviše mi se dopada grad Banjaluka, a sada ću upoznati i Brčko – rekao je Filip.

Sa svojim đacima stigao je i Mane Ljuština, nastavnik istorije.

– Nedostaje im osjećaj potpune slobode, skučeno im je i ograničeno kretanje i tako je već 20 godina, a šta će biti u budućnosti to se ne zna – rekao je Ljuština.

Djecu sa Kosova i Metohije sutra će primiti gradonačelnik Brčkog Siniša Milić, a u narednih sedam dana organizovan im je niz zabavnih i sportskih sadržaja među kojima i njihovo učešće u tradicionalnoj Vidovdanskoj trci.

Ovo je osmi projekat u okviru kojeg djeca sa Kosova i Metohije dolaze u Republiku Srpsku. Do sada je Srpsku posjetilo 4.500 djece i 400 prosvjetnih radnika iz južne srpske pokrajine.

 

 

 

 

(srpskainfo.com/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime