У Београду одржано рочиште по жалбама на првостепену пресуду Осману Османовићу - nula49.com
spot_img
spot_img

У Београду одржано рочиште по жалбама на првостепену пресуду Осману Османовићу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Пред Апелационим судом у Београду данас је одржано рочиште по уложеним жалбама на пресуду Осману Османовићу, бившем припаднику тзв. Армије Републике БиХ и Хрватског вијећа одбране, којег је Судско вијеће Вишег суда у Београду осудило у марту ове године на пет година затвора.

Како је Фени потврдила Анеса Имамовић, кћерка Османа Османовића, на рочишту су данас и тужилац и адвокат Османовића, Ђорђе Дозет изнијели сажетке својих жалби на првостепену пресуду.

“Адвокат је тражио ослобађајућу пресуду. Сада чекамо одлуку, а Вијеће судија није дало рок за изрицање пресуде”, казала је Имамовић.

Виши суд у Београду у марту ове године је осудио Османовића на пет година затвора због ратних злочина почињених 1992. године над затвореницима у логору Горњем Рахићу на подручју Брчког.

Османовић је ухапшен 23. новембра 2019. године у Београду на основу кривичне пријаве коју је МУП Републике Српске поднио тужилаштву Србије за ратне злочине. У тренутку хапшења није била расписана потјерница, нити је у Србији била подигнута оптужница или покренута истрага.

 

 

 

(fena/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img