spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта се сели из зграде Основног суда

spot_img
spot_img

Планирањем средстава у износу од милион конвертибилних марака у Приједлогу буџета за наредну годину, Тужилаштво Брчко дистрикта је започело активности на реализацији пројекта изградње нове зграде за потребе ове правосудне институције.

“Тужилаштво Брчко дистрикта је једно од ријетких тужилаштава у Босни и Херцеговини које од свог формирања па до данас дијели простор са Основним судом што ни ком случају није позитивна пракса из савремених правосудних система. С тим у вези, Тужилаштво је као капиталну инвестицију кандидовало пројекат изградње нове зграде за ову институцију за шта је планирано да у наредне три године из буџета Дистрикта буду издвојена укупно три милиона КМ”, истакао је Зекерија Мујакановић, главни тужилац брчанског Тужилаштва.

Већ наредне године ће започети израда идејног рјешења и припрема просторно планске документације неопходне за почетак грађевинских радова на овом објекту.

Према ријечима главног тужиоца пројекат изградње нове зграде Тужилаштва Брчко дистрикта је требао бити започет још 2014. године када је Европска унија кроз ИПА фондове била спремна да дијелом финансира ову инвестицију у износу од пола милиона еура, но након што су те године нашу земљу погодиле катастрофалне поплаве та средства су преусмјерена у друге намјене.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img