spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта потписало споразум о сарадњи са Канцеларијом за превенцију корупције

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након обостраних иницијатива, јуче је у просторијама Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ потписан споразум о сарадњи ове правосудне институције и Канцеларије за превенцију корупције и координацију активности на сузбијању корупције у Брчко дистрикту БиХ.

Споразумом о сарадњи и разумијевању, којим се уређује начин поступања и сарадње између страна потписница, потписали су главни тужилац Тужилаштва Зекерија Мујкановић и директор Канцеларије за превенцију корупције и координацију активности на сузбијању корупције Дистрикта Жарко Ћосић. У складу са споразумом, Канцеларија ће просљеђивати Тужилаштву информације о било којим сазнањима о коруптивним активностима, као и пријаве или садржински сличне поднеске запримљене од трећих особа, али и друга сазнања која по процјени Канцеларије могу користити Тужилаштву. С друге стране, о коначној тужилачкој одлуци по пријавама односно поднесцима достављеним од стране Канцеларије, Тужилаштво ће обавијестити Канцеларију достављањем одговарајућег обавјештења и омогућити увид у сваки правоснажно окончани предмет корупције. Усто, ради сагледавања резултата међусобне сурадње и давања приједлога за њена побољшања, предвиђено је одржавање редовних састанака главног тужиоца и директора Канцеларије.

Чину потписивања споразума, којем су претходили разговори о најбољим модалитетима унапређења међуинституционалне сарадње на сузбијању корупције у дистрикту Брчко, присуствовали су и тужилац из Одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва Паво Радош, као и замјеници директора Канцеларије Мирза Мешановић и Зоран Блажевић.

Током састанка с представницима Канцеларије, главни тужилац Мујкановић поновио је потпуну посвећеност Тужилаштва Дистрикта борби против корупције, као једном од главних институционалних циљева, изразивши спремност за интензивирање и конкретизирање сарадње са свим надлежним партнерским институцијама.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img