spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта подигло оптужницу: Аутоматском пушком пријетио у пјешачкој зони

spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против Горана Стјепановића* теретећи га да је у августу ове године у градској пјешачкој зони у Брчком недозвољено носио аутоматску пушку и озбиљно пријетио госту једног локала.

Оптужницом потврђеном пред Основним судом Дистрикта, Стјепановић је оптужен за кривична дјела недозвољеног држања оружја или експлозивних материја и угрожавања сигурности.

Горану Стјепановићу из Брчког (47)* стављено је на терет да је 04. августа у вечерњим сатима, у видно пијаном стању, дошао испред угоститељског објекта Амазон, у градској пјешачкој зони, ушао у локал и тражио Е. А.

Нашавши га, Стјепановић је најприје питао А. да ли му његов син дугује неки новац, а пошто му је А. то потврдио, рекао му је: „Сад ћу се ја вратит’, да се обрачунамо“.

Затим се удаљио у непознатом правцу, да би послије пар минута поново траживши А. дошао до локала носећи у руци аутоматску пушку с припадајућа два оквира муниције у којима се налазило 30 метака.

Видјевши га како долази наоружан, А. је из страха за свој живот побјегао на задња врата локала – наводи се у оптужници.

Одмах по пријави инцидента, Тужилаштво је у складу са својим надлежностима, а у сарадњи с Полицијом Брчко дистрикта БиХ, брзо интервенирало отворивши кривичну истрагу и покренувши поступак против осумњиченог.

За три мјесеца, Тужилаштво је већ окончало истрагу подигавши пред Основним судом оптужницу за кривично дјело Угрожавање сигурности (из члана 180 став 1 Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ).

Како је држао аутоматско оружје, чија набавка грађанима уопће није дозвољена, Стјепановић је истовремено оптужен и за кривично дјело Недозвољено држање оружја или експлозивних материја (из члана 365 став 1 Кривичног закона).

У фази претходног саслушања пред судом, оптужница против Стјепановића у цијелости је потврђена.

 

*Предузимање радњи кривичног гоњења према одређеној особи не значи да је та особа заиста и одговорна за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img