Детаљи убиства у Горњем Зовику: Сједили заједно, посвађали се, па убијен након свађе - nula49.com
spot_img
spot_img

Детаљи убиства у Горњем Зовику: Сједили заједно, посвађали се, па убијен након свађе

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поступајући по приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, Основни суд одредио је притвор Мирку Андрићу* (49) осумњиченом да је прије неколико дана у мјесту Г. Зовик, јужно од Брчког, лишио живота Ловру Черкезовића. Једномјесечни притвор Андрићу одређен је због опасности да би утицајем на свједоке могао ометати кривични поступак.

Тужилаштво Дистрикта отворило је истрагу против Андрића због сумње да је прије неколико дана у Горњем Зовику, засеоку Бунарић, у близини планинарског дома Св. Бернард лишио живота Черкезовића. Како се наводи у наредби о провођењу истраге, након што су се уз конзумирање алкохолних пића дружили у кући жртве, у сусједном насељу Боће, они су Ловриним аутомобилим дошли до Бунарића, а у току вожње дошло је до вербалне препирке и скретања на шумски пут у близини планинског дома Свети Бернард. Изашавши из аута наставили су препирку, а потом је осумњичени више пута ударио жртву рукама и ногама по тијелу и глави, а затим и тупим предметом у предјелу леђа, оборивши га на земљу. Свјестан да таквом радњом може наступити његова смрт, Мирко је ухватио Ловру за врат објема рукама стискајући га употребом физичке снаге и лупајући га тако више пута главом од земљу, на који начин га је лишио живота – наведено је приједлогу за одређивање притвора.

Пошто је 24. јуна лишен слободе, Полиција је над њим извршила криминалистичку обраду након чега га је јуче предала Тужилаштву. Да би се осигурало његово даљње присуство и успјешно вођење кривичног поступка, Тужилаштво је одмах поднијело приједлог Основном суду Дистрикта да осумњиченом одреди притвор. Тужилаштво је у приједлогу оцијенило да постоји опасност од бјекства осумњиченог, као и бојазан да би утицајем на свједоке могао ометати кривични поступак. Усто, Тужилаштво је истакло да се ради о кривичном дјелу које је посебно тешко, с обзиром на начин извршења и посљедице, те да би пуштање осумњиченог на слободу резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда. Прихвативиши тужилачки приједлог, суд је данас, усљед опасности од утицаја на свједоке, одредио притвор осумњиченом у трајању од једног мјесеца, а одлуку о притвору осумњичени може побијати жалбом пред Апелационим судом.

У међувремену, Тужилаштво у сарадњи с Полицијом интензивно наставља провођење истражних радњи усмјерених на прикупљање доказа за кривично дјело Убиства (из члана 163 став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ).

*Предузимање радњи кривичног гоњења према одређеној особи не значи да је та особа заиста и одговорна за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img