spot_img
spot_img

Turistička organizacija Brčko distrikta prvi put na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Drugog dana nastupa Brčko distrikta na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu promovisana je turistička ponuda našeg grada, koji se osim već poznatim turističkim građevinskim znamenitostima, predstavio i bogatom gastronomskom ponudom i zabavnim sadržajima.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Brčko distrikta Miloš Stankić rekao je da su na Sajmu turizma ponudom predstavljeni svi turistički potencijali kao i objekti sa svim najboljim što mogu da naprave iz oblasti gastronomije.

Stankić je pozvao sve koji još nisu bili u Brčkom da ovu godinu iskoriste da posjete ovo mjesto, te dodao da je Distrikt u turističkom smislu napredovao posljednjih 10 do 12 godina, posebno izgradnjom smještajnih kapaciteta.

Stankić je na kraju dodao “Avantura može da počne u Brčko distriktu”. Na Sajmu turizma u Beogradu prvi put naša Turistička organizacija ima svoj poseban štand i sa ponosom predstavlja turističku ponudu Brčkog i okoline i to zahvaljujući partnerskoj saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske koja je pomogla u realizaciji ovog pojavljivanja na sajmu turizma.

U ime Turističke organizacije Brčko distrikta Marica Markoljević rekla je da su se predstavili i sa dva noviteta i to – urađene su dvije nove brošure, kao i da su predstavljeni novi suveniri koji će predstavljati Distrikt na sajamskim manifestacijama.

Posebna pažnja stavljena je na rijeku Savu i njene potencijale koji su za sada malo iskorišćeni u našem gradu ali razvojem turističkih potencijala oni se mogu i više razvijati.

Član upravnog odbora Turističke organizacije Brčko distrikta profesor doktor Aleksandar Đurić kaže da će ovo prvo predstavljanje Brčkog sigurno imati značaja za razvoj turizma.

Štand Brčko distrikta postavljen je u Hali 1 na beogradskom sajmu na više od 30 kvadrata i predstavlja po ocjeni jedan od najatraktivnijih samostalnih štandova.

Zasigurno da će ovo prvo pojavljivanje Brčko distrikta na sajmu turizma imati odjeka kod tur-operatera i turista, posebno onih iz drugih zemalja koji će iskoristiti povoljne aranžmane da u sklopu njih posjete i naš grad.

Za posetioce kapije su otvorene od četvrtka 22. februara od 10 časova, a bogat izlagački program predstaviće preko 400 izlagača iz više od 27 zemalja.

Na Sajmu turizma ove godine pod sloganom „Avantura počinje ovde!” u halama 1, 1A i 4 tradicionalno će učestvovati najznačajnije turističke agencije, udruženja i organizacije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni tur-operatori.

Prvi put na Sajmu turizma nastupaju Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija, Libija, a zemlje koje ponovo učestvuju su ostrva Indonezija, Kuba i Sao Tome i Principe.

Popularne i omiljene destinacije kontinuirano prisutne na sajmu tu su i ove godine: Turska, Grčka, Crna Gora, Tunis, Bugarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Mađarska, Kamerun, Gabon, Namibija i Kipar.

Sajam turizma održava se od četvrtka 22. do nedelje 25. februara, a istovremeno će se pod sloganom „Poslužite se” u halama 2A i 2C, odvijati i 19. Međunarodni sajam ugostiteljske opreme HORECA.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img