Trube i kupus: Otvorena 15. “Guča u Brčkom”

Himnom Guče i pucnjem iz topa danas je u brčanskom naselju Grčica počela 15. „Guča u Brčkom“ koju je otvorio gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

– Oni koji neće biti u prilici da odu na Sabor trubača u Guču u Srbiju imaće priliku da u Brčkom osjete djelić atmosfere sa tog jedinstvenog festivala – rekao je Milić dodajući da ova manifestacija predstavlja i doprinos očuvanju tradicije jednog naroda koji živi na ovom prostoru.

- Reklama -

Kao i prethodnih i ove godine organizator i domaćin „Guče u Brčkom“ je etno restoran „Kolubara“ čiji je vlasnik Slobodan Aleksić i osmislio ovu manifestaciju.

– U početku je sve to bilo dosta skromnije i lakše a sada je to malo veći posao- rekao je Aleksić ističući da je zahvaljujući dobrom osoblju pripremljeno oko 500 porcija svadbarskog kupusa koji će besplatno biti podijeljen gostima.

Posjetioce „Guče u Brčkom“ zabavljaće orkestar Dejana Jevđevića iz Požege koji je 2014. godine proglašen za najbolji orkestar.

Sa njima je u Brčko stigao i Aleksandar Pajović, stalni gost brčanske Guče koji je član Organizacionog odbora Dragačevskog sabora u Guči koji je rekao da je ova manifestacija dostigla željeni nivo.

„Guča u Brčkom“ se održava u okviru manifestacije „Brčansko ljeto – Savski cvijet“ pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime