Troje novozaraženih virusom korona nalaze se u brčanskoj Bolnici

Na nedavno završenoj konferenciji za medije, Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta i komandant Kriznog štaba predstavio je trenutnu epidemološku situaciju u našem gradu.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.098 lica. Uzorak je uzet od 62, a rezultati dobijeni za 55 lica. Pozivinih je 6, negativnih 49, dok se za 7 uzoraka čekaju rezultati.

Milić je potvrdio i to da je u Brčkom od danas troje novih zaraženih. Svi oni smješteni su u Bolnicu, u posebnom izdvojenom dijelu za oboljele od koronavirusa, istakao je Milić.

Gradonačelnik je pojasnio da se radi o dva lica koja su došla iz KC u Tuzli, te imaju početak upale pluća, što se prema riječima ljekara može svrstati u srednje tešku kliničku sliku.

Jedno lice na ove prostore došlo je iz Austrije ima blažu kliničku sliku.

Milić je dodao i da se radi o licima srednje životne dobi, te da su njihovi socijalni kontakti u prethodnom periodu mapirani i da se stanje lica koja su sa njima bila u kontaktu pod zdravstvenim nadzorom.

Kada je u pitanju zdravstveno stanje ženske osobe iz Špionice za koju je ranije objavljeno da je oboljela, ona se oporavlja i nalazi se u boljem stanju.

Dvoje koji su identifikovani kao prvi zaraženi u Brčkom su dobro i nemaju tegoba.

Milić je dodao i da je stanje i dalje pod kontrolom i da očekuje da ćemo mjerama koje se provode na području Distrikta to stanje dobrim dijelom očuvati.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime