Trka za život: Uručena igraonica Odjeljenju pedijatrije

Predstavnici Udruženja mladih “Trka za život” danas su Odjeljenju pedijatrije u brčanskoj Bolnici uručili donaciju koja će mališanima koji tamo borave olakšati boravak.

Kako ističu na ovom odjeljenju radi se o veoma značajnoj donaciji u vidu dječije igraonice.

Predsjednik ovog udruženja Boro Ilić je istakao da su prije nego što su se odlučili za ovu donaciju konsultovali sa nadležnima na Odjeljenju pedijatrije te da su oni predložili da to bude dječija igranica koja će sigurno olakšati i učiniti ljepšim boravak djece tokom njihovog liječenja.

“Ova donacija će mališanima koji se liječe na ovom odjeljenju značiti puno jer će se sada moći i zabaviti tokom liječenja i boravka u bolnici”, rekao je za Radio Brčko dr Samir Mujkić, šef Odjeljenja pedijatrije koji se ujedno i zahvalio donatoru na ovom poklonu.

Uručivanjem današnje donacije Odjeljenju pedijatrije završen je jednogodišnji projekat pod nazivom “Zajedno možemo više” kojeg je realizovalo ovo udruženje tokom kojeg je uručena donacija Prvoj osnovnoj školi u Brčkom, jednom licu u stanju socijalne potrebe iz Brezovog Polja te obezbjeđen 101 poklon paket za djecu u socijalno ugroženim porodicama.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime