spot_img

Trka za život: 101 paketić za najmlađe

Published:

spot_img

Udruženje mladih “Trka za život” i ove godine obezbijedilo je novogodišnje paktiće za djecu iz porodica lošijeg materijalnog stanja.

Tako su paketićima obradovali sto jednog mališana. Podjela je organizovana u sali Omladinskog centra.

Međi njima je bio i Izet Muratović. Paketiću se kaže mnogo obradovao.


“Slatkiše ću podijeliti sa svojom braćom. I oni će im se obradovati, baš kao i ja”, kaže Izet.

“Ovo je divan gest. Hvala mnogo udruženju “Trka za život” što moju djecu svake godine obraduju novogodišnjim paketićima, jer im to ne bi mogli da priuštimo suprug i ja”, kaže Enesa Osmanović, majka šestoro maloljetne djece.

Predsjednik udruženja Boro Ilić rekao je da su novogdišnje paketiće obezbijedili zahvaljujući njihovom donatoru “Nestro grupi”.

“Oni su finansirali kupovinu svih paketića i sve što je bilo potrebno da realizujemo našu akciju “Jedan slatkiš vraća osmijeh”, koju organizujemo već petu godinu za redom, kaže Ilić.


On je napomenuo da je odabir djece izvršio Centar za socijalni rad, sa kojim imaju dugogodišnju saradnju, te da će od novca koji su dobili od gradonačelnika takođe kupiti novogodišnje paketiće.

Novogodišnjim paketićima obradovali su i djecu sa posebnim potrebama, kao i mališane u hraniteljskim porodicama. Pomoć u realizaciji humanitarne akcije “Jedan slatkiš vraća osmijeh”, udruženju su pružili članovi Asocijacije srednjoškolaca iz Brčkog.

Podjeli paketića prethodila je dječija predstava “Alisa u zemlji čuda”, za šta su bili zaduženi mališani glumačke sekcije Poliglota Instituta.


(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img