TRK Majevica u humanitarnoj akciji: Kupite kilometre!

Nakon brojnih pitanja o sudbini ovogodišnje “Trke Djeda Mrazova” u Brčkom, stigao je i zvaničan odgovor iz TRK Majevica.

“Svi smo svjesni da su u Brčkom pod zabranom organizovanja svi događaji. Međutim, to nas ne smije spriječiti da nekome uljepšamo novogodišnje praznike”, naveli su u saopštenju brčanski TRKovci.

- Reklama -

Prodavanje kilometara u trkačkom svijetu je uobičajena pojava i odličan način da se spoji hobi i humanitarni rad. U vrijeme pandemije i velikog kolapsa u svijetu i obustave normalnog života, i brčanska grupa trkača rekreativaca se odlučila na ovaj korak.

“Grupa sačinjena od par naših članova trčaće humanitarno polumaraton (21,1km) i pokušati uz vašu pomoć u ovim vremenima usrećiti naše hrabre žene i osigurati srećniji dolazak na svijet budućim pokoljenjima”, stoji u objavi TRK Majevica.

Polumaraton će se istrčati 20.12.2020. sa početkom u 11 časova, a kilometre je moguće kupiti kao pojedinac ili grupa, dok je početna cijena kilometara 10 KM.

“Za svaki dodatni „vjetar u leđa“ cijenu kupljenog kilometra određujete vi sami, što bi značilo da jedan kilometar košta 10 KM, a najviše onoliko koliko možete platiti”, dodaju iz ovog udruženja.

Na ovaj način, postaćete dio jedinstvenog događaja u Brčko.

Cjelokupan iznos koji bude prikupljen biće usmeren na Porodilište Brčko Distrikta (kupovina spavaćica, pampersa, dekica, bodića … )

Svaka uplata se računa, kao i svaki prijeđeni kilometar.

Pozivamo vas da po uplati budete i vi ti koji će prijeći željenu kilometražu i na taj način biti potpuni dio akcije.

Iz TRK-a su pozvali i sugrađane da podijele svoju aktivnost – vi određujete datum, vrijeme, kilometražu, rutu, trčanje ili hodanje, sami ili u društvu… Zabilježite aktivnost sa nekom od poznatih aplikacija za mjerenje kilometara uz propratnu fotografiju i obavezno je podijelite sa TRK-om.

Humanitarna akcija će trajati od 07.12.2020. do 15.01.2021.

Sve uplate moguće je izvršiti uplatom na broj žiro računa našeg kluba.

Uputstvo za uplatu:
Uplatilac: Ime i prezime/firma
Svrha uplate: Pojedinačna uplata/ Grupna uplata
Primalac: Trkačko-rekretaivni klub Majevica Brčko
Iznos: ___KM
Žiro račun: 572-236-00005429-42

Nije bogat onaj koji ima,
već onaj koji daje.

 

Vaši Trkovci, Novogodišnji polumaratonci!

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime