wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Tri osnovna zahtjeva: Evo šta traže zdravstveni radnici u Brčkom - nula49.com
spot_img

Tri osnovna zahtjeva: Evo šta traže zdravstveni radnici u Brčkom

Published:

spot_img

Štrajkački odbor Nezavisnog sindikata radnika u zdravstvu Brčko distrikta dostavio je danas Vladi Brčko distrikta minimum svojih potraživanja koje su sveli na tri osnovna zahtjeva.

Štrakači u zdravstvu traže da se izmjene interni akti JZU „Zdravstveni centar Brčko“ kojim bi se regulisao materijalno pravni položaj radnika u toj ustanovi, potom da se poboljšaju materijalno tehnička sredstva, usavršavanja i edukacije kadra radi pružanja kvaliteta usluga pacijentima, te se na kraju traži kontinuirani rad radnih grupa u cilju donošenja Kolektivnog ugovora.

Predstavnik štrajkačkokg odbora doktor Samir Mujkić rekao je nakon današnjeg okupljanja zaposlenih ispred brčanske Bolnice da medicinski i nemedicinski radnici u zdravstvu neće odustati od svojih zahtjeva dok se isti ne ispune, te ustvrdio da će medicinski radnici izvojevati pobjedu na svom putu.

On je rekao da osim problema sa materijalno tehničkim stvarima u brčanskom zdravstvu postoje i organizacioni problemi koji se moraju rješavati.

„Već duže vrijeme mi nemamo na raspolaganju MR koji smo imali prije deset godina, ne rade anesteziološki aparati pa čak i rendgen nam je u kvaru“, rekao je Mujkić dodajući da brčanska Bolnica kaska u odnosu na okruženje.

On kaže da Vlada deklarativno podržava zahtjeve štrajkača, ali da nisu spremni da odmaknu od početne ponude.

„Vlada ima nepopustljiv stav. Vlada nudi deset odsto povećanje plate i moram da naglasim da to nije rezultat pregovora i kompromisa jer su to u startu kandidovali“, naveo je Mujkić rekavši da se kompromis mora navesti na drugim vrijednostima kako ne bi došlo do urušavanja zdravstvenog sistema.

Predstavnici Štrajkačkog odbora Nezavisnog sindikata radnika u zdravstvu Brčko distrikta najavili su za sljedeću sedmicu još jednu u nizu mirnih protestnih šetnja kako bi ukazali na težak položaj radnika u brčanskom zdravstvu.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img