spot_img
spot_img

Три основна захтјева: Ево шта траже здравствени радници у Брчком

spot_img
spot_img

Штрајкачки одбор Независног синдиката радника у здравству Брчко дистрикта доставио је данас Влади Брчко дистрикта минимум својих потраживања које су свели на три основна захтјева.

Штракачи у здравству траже да се измјене интерни акти ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ којим би се регулисао материјално правни положај радника у тој установи, потом да се побољшају материјално техничка средства, усавршавања и едукације кадра ради пружања квалитета услуга пацијентима, те се на крају тражи континуирани рад радних група у циљу доношења Колективног уговора.

Представник штрајкачкокг одбора доктор Самир Мујкић рекао је након данашњег окупљања запослених испред брчанске Болнице да медицински и немедицински радници у здравству неће одустати од својих захтјева док се исти не испуне, те устврдио да ће медицински радници извојевати побједу на свом путу.

Он је рекао да осим проблема са материјално техничким стварима у брчанском здравству постоје и организациони проблеми који се морају рјешавати.

„Већ дуже вријеме ми немамо на располагању МР који смо имали прије десет година, не раде анестезиолошки апарати па чак и рендген нам је у квару“, рекао је Мујкић додајући да брчанска Болница каска у односу на окружење.

Он каже да Влада декларативно подржава захтјеве штрајкача, али да нису спремни да одмакну од почетне понуде.

„Влада има непопустљив став. Влада нуди десет одсто повећање плате и морам да нагласим да то није резултат преговора и компромиса јер су то у старту кандидовали“, навео је Мујкић рекавши да се компромис мора навести на другим вриједностима како не би дошло до урушавања здравственог система.

Представници Штрајкачког одбора Независног синдиката радника у здравству Брчко дистрикта најавили су за сљедећу седмицу још једну у низу мирних протестних шетња како би указали на тежак положај радника у брчанском здравству.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img