wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Trasa (ne)poznata: Kuda će kroz Brčko proći auto-put? - nula49.com
spot_img

Trasa (ne)poznata: Kuda će kroz Brčko proći auto-put?

Published:

spot_img

Jedno od ponovnih pitanja sa kojim bi se mogao susresti i novi saziv brčanske Vlade je ono u vezi sa preciziranjem trase auto puta Sarajevo-Beograd, dionice koja prolazi kroz Distrikt.

Naime, uprkos nedavnoj javnoj prezentaciji trase kroz Brčko, upriličenoj od strane Zavoda za projektovanje, planiranje i razvoj, po svemu sudeći puno toga u vezi sa navedenim, nije usaglašeno.

„Odmah sam podnio pismenu ostavku na članstvo u Komisiji koju je u ovom kontekstu imenovao bivši gradonačelnik, jer nisam želio da se bilo šta što nije usaglašeno povezuje sa mojim imenom, a posebno javna prezentacija građanima o trasi dionice auto puta kroz Distrikt“, rekao je šef Odjeljenja za javne poslove, Ratko Stjepanović.

Stjepanović takođe smatra da cijela procedura u ovom kontekstu mora biti sasvim jasna i transparentna, kako bi na kraju dobila i podršku Skupštine Distrikta.

„Mi smo mnoge probleme koje smo čuli na javnoj raspravi mogli otkloniti mnogo ranije, i to u fazama dok je Komisija trebala da zasjeda i da dođe do nekog usaglašenog rješenja, pa tek onda da ga uputimo na javnu raspravu“, ističe Stjepanović.

Kada je riječ o prevazilaženju sadašnje situacije, Stjepanović smatra da o svemu treba prije svega da raspravlja novi saziv brčanske Vlade.

„U svakom slučaju očekuje nas kompletiranje Vlade, odnosno pretpostavljam imenovanje njenih novih članova, a nakon toga, vjerujem, razgovori i o tome kako riješiti ovaj problem“, zaključio je šef Odjeljenja za javne poslove brčanske Vlade Ratko Stjepanović.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img