Trasa (ne)poznata: Kuda će kroz Brčko proći auto-put? - nula49.com
spot_img
spot_img

Trasa (ne)poznata: Kuda će kroz Brčko proći auto-put?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Jedno od ponovnih pitanja sa kojim bi se mogao susresti i novi saziv brčanske Vlade je ono u vezi sa preciziranjem trase auto puta Sarajevo-Beograd, dionice koja prolazi kroz Distrikt.

Naime, uprkos nedavnoj javnoj prezentaciji trase kroz Brčko, upriličenoj od strane Zavoda za projektovanje, planiranje i razvoj, po svemu sudeći puno toga u vezi sa navedenim, nije usaglašeno.

„Odmah sam podnio pismenu ostavku na članstvo u Komisiji koju je u ovom kontekstu imenovao bivši gradonačelnik, jer nisam želio da se bilo šta što nije usaglašeno povezuje sa mojim imenom, a posebno javna prezentacija građanima o trasi dionice auto puta kroz Distrikt“, rekao je šef Odjeljenja za javne poslove, Ratko Stjepanović.

Stjepanović takođe smatra da cijela procedura u ovom kontekstu mora biti sasvim jasna i transparentna, kako bi na kraju dobila i podršku Skupštine Distrikta.

„Mi smo mnoge probleme koje smo čuli na javnoj raspravi mogli otkloniti mnogo ranije, i to u fazama dok je Komisija trebala da zasjeda i da dođe do nekog usaglašenog rješenja, pa tek onda da ga uputimo na javnu raspravu“, ističe Stjepanović.

Kada je riječ o prevazilaženju sadašnje situacije, Stjepanović smatra da o svemu treba prije svega da raspravlja novi saziv brčanske Vlade.

„U svakom slučaju očekuje nas kompletiranje Vlade, odnosno pretpostavljam imenovanje njenih novih članova, a nakon toga, vjerujem, razgovori i o tome kako riješiti ovaj problem“, zaključio je šef Odjeljenja za javne poslove brčanske Vlade Ratko Stjepanović.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img