spot_img
spot_img

Траса ауто-пута кроз Брчко дистрикт на јавном увиду до 19. децембра

spot_img
spot_img

Одјељење за просторно планирање и имовинско правне послове Владе Брчко дистрикта изложио је на јавни увид Измјене просторног плана Брчко дистрикта у којем је између осталог уцртана траса будућега ауто-пута који би требао проћи кроз Дистрикт.

Из овог Одјељења су позвали грађане Брчко дистрикта да се што активније укључе у овај процес, прије свега увидом у предложену трасу ауто-пута како би до 19. децембра доставили своје приједлоге, коментаре и сугестије.

“Та иста траса има велики заштитни појас и то грађане збуњује зато што сматрају да уколико је уцртан заштитни појас да се сва та земља треба да експроприше за изградњу ауто-пута. Међутим то није тако, заштитни појасеви су дати оријентационо и та иста траса се ради у том заштитном појасу у зависности од фактичког стања на терену када се буде радио Идејни пројекат”, истакла је Ивана Благојевић стручни савјетник за просторно планску документацију у овом одјељењу.

Све упућене примједбе од стране грађана, правних лица и институција ће бити размотрене прије израде Идејног и Главног пројекта којима ће се детаљније прецизирати сама траса и заштитни појас ауто-пута.

“Након што се буду урадили Идејни и Главни пројекат трасе, урадит ће се план парцелације који је јако битан и који ће да пролази потпуно исту порцедуру као и ови планови који су тренутно на јавном увиду али ће их усвајати Влада Брчко дистрикта. Тек након усвајања плана парцелације ће се радити експропријација земљишта и тек тада ћемо знати које земљиште ће се експроприсати за изградњу те трасе”, додала је Благојевић.

Измјене просторног плана које садрже и предложену трасу ауто-пута су до 19. децембра изложене у холу Дома културе у Брчком и по мјесним заједницама у Дистрикту а Јавна расправа тим поводом треба бити одржана 7. децембра.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img