Tragičan slučaj na Prutačama: Od udara struje stradala Fata Bajrić

Četrdesetosmogodišnja Fata Bajrić prije deset dana smrtno je stradala od udara struje u brčanskom naselju Prutače, dok je u kupatilu bila pored veš mašine. Nakon što su je našli sin i suprug, odmah su je prevezli u Bolnicu Brčko, međutim spasa za nju nije bilo.

“U Bolnici su pokušali da je ožive, ali nažalost nisu uspjeli. Na desnoj ruci moje pokojne supruge vidjeli su se tragovi udara struje, što znači da je problem očigledno bio u lošoj instalaciji. Taj dan odmah su dolazili iz JP Komunalno Brčko, međutim rekli su nam da oni ne mogu naći kvar”, ispričao je novinarima Mehmed Omerović, muž tragično stradale.

- Reklama -

Zdravstveni radnici odmah su utvrdili da je riječ o strujnom udaru i smatrali su da nema potrebe da slučaj prijavljuju Policiji. Međutim, tek nakon nekoliko dana tj. 27.07.2022. godine Policija je izašla na lice mjesta i pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršila uviđaj.

“U Bolnici su nam rekli da će oni obavijestiti Policiju, međutim tek nakon 5-6 dana došla je Policija, nešto su gledali i u svoj toj mojoj muci i tugi bili su veoma neljubazni prema meni. Čak mi je jedan policajac zaprijetio da će me lišiti slobode”, istakao je Omerović.

On tvrdi da je Policija njegovoj porodici do daljnjeg onemogućila da koristi kupatilo u kojem se dogodila tragedija, ne navodeći koliko će dugo to potrajati.

“Kako moja djeca i ja da idemo u WC, mi se moramo okupati”, dodaje Omerović.

Iz Policije Brčko distrikta ističu da se po naredbi Tužilaštva Brčko distrikta provode dalje istražne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se navedeni događaj dogodio, te demantuju izjave o zabrani upotrebe kupatila.

“Demantujemo da su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH zabranili do daljeg korištenje kupatila članovima porodice”, navela je Dževida Hukičević, portparol Policije Brčko distrikta BiH.

Po okončanju istrage u vezi ovog događaja Tužilaštvu Brčko distrikta BiH će biti podnesen Izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

 

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime