Tradicionalno okupljanje: “Noćni vukovi” stižu u etno selo nadomak Brčkog

Okupljanjem u „Brezičkoj dolini“, etno selu nadomak grada danas u Brčkom počinje trodnevna moto-tura „Vidovdan 2019-Putevima srpske“.

– Dolaze nam naša braća iz Rusije, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Bugarske, Njemačke, Slovačke pa čak i iz Austrlije. Biće nas oko 80. Vožnja traje tri dana, a naš cilj je slava Vojske Republike Srpske u manastiru Osovica kod Srpca – rekao je GoranTadić, potpredsjednik odjeljenja „Noćni vukovi“ Republike Srpske i domaćin njihovog šestog, tradicionalnog okupljanja oko Vidovdana.

Sutra će, nakon okupljnja u crkvi i polaganja vijenaca na Spomenik srpskim braniocima Brčkog, krenuti put Gradine.

– Obići ćemo Spomen područje Donja Gradina i pogledati dokumentarni film o stradanju tokom Drugog svjetskog rata, a potom idemo u Kozarsku Dubicu i Knežicu gdje ćemo se uveče moliti za Kosovo. Na Vidovdan ćemo se u Banjaluci susresti se sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem, položiti vijence na spomenik 12 beba, a u podne ćemo biti u manastiru Osovica kod Srpca na Krsnoj slavi Vojske Republike Srpske – rekao je Tadić.

On je izrazio žaljenje što zbog zabrane ulaska u BiH ove godine sa njima nije njihov predsjednik.

– Zabranjen je ulazak našem predsjedniku Aleksandru Zaldostanovu i našem bratu Saši Saviću iz Srbije, navodno zbog Ukrajine i nekog učešća tamo. Nekom je palo na pamet da o tome napravi neku priču i ljudima zabrani dolazak bez ikakvog povoda – izjavio je Tadić ističući da u njihovom okupljanju i djelovanju nema nikakve politike.

– Nema ovdje nikakve politike. Mi gajimo tradiciju, patriote smo i nikada nikoga nismo uvrijedili. Naši članovi nemaju kazne ni za parkiranje, a kamoli više od toga – izričit je Tadić.

Odjeljenje „Noćni vukovi“ Republike Srpske formirano je 2013. godine, a Klub je u Rusiji osnovan 31. maja 1989. godine. Nedavno su u Moskvi obilježili 30 godina od formiranja gdje se predstavilo i odjeljenje ovog kluba iz Republike Srpske koji ima 31 člana.

– Mnogo nam se ljudi javlja, ali mi pažljivo biramo članove koji nemaju kriminalni dosije. Biramo dobre i čestite ljude, domaćine koji su u sredini u kojoj žive uradili nešto za svoju zajednicu – pojasnio je Tadić.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime