spot_img
spot_img

Tokom vikenda u Brčkom zabilježene tri teške krađe

spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su tri događaja iz oblasti kriminaliteta i to tri “Teške krađe” iz člana 280. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, od kojih se u okviru jedne počinilac tereti i za krivično djelo “Laka tjelesna povreda” iz člana 170. stav (1) istog zakona.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira kada je jednom licu uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda zabilježeno je pet saobraćajnih nezgoda.

– Izdvajamo događaj od dana 02.04.2023. godine kada je Policiji u 14.15 sati prijavljeno da se u mjestu Popovo Polje dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo maloljetno lice koje je upravljalo mopedom i da je tom prilikom maloljetni suvozač prilikom pada zadobio tešku tjelesnu povredu. Izvršen je uviđaj, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 15 vozača i vozila. Od toga devet vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, tri vozača koji su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, jednog jer je upravljao neregistrovanim vozilom, jednog jer je upravljao vozilom nakon isteka važnosti potvrde o registraciji i jednog zbog tehničke neispravnosti vozila kojim je upravljao.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img