Tokom pljačke u Brčkom jedan pumpadžiji slomio nos, a drugi praznio kasu

Dok je jedan razbojnik tukao radnika benzinske pumpe slomivši mu pritom nosne kosti, drugi je iz kase kupio novac, zaključuje se iz optužnice protiv Brčaka Samira Tufekčića (35) i Bećira Čandića (24), koja ih tereti za pljačku izvedenu početkom prošlog mjeseca u brčanskom mjestu Vitanovići.

U potvrđenoj optužnici, kako saznaju “Nezavisne”, piše da su oni 3. decembra 2018. godine oko 4.30 došli blizu pumpe golfom 3, kojeg su prethodno pozajmili.

“Parkirali su vozilo, u njemu se presvukli i potpuno maskirali, i glavu i ruke, nakon čega su izašli iz automobila i pješke kroz šumu krenuli prema benzinskoj pumpi, naoružani upotrebljivim gasnim pištoljem”, piše u optužnici.

- Reklama -

Dodaje se da su trčeći upali u pumpu, gdje su zatekli jednog radnika te mu odmah povikali: “Lezi, ovo je pljačka”, što je on odmah i uradio.

“Tufekčić ga je počeo naglo udarati rukama i nogama u tijelo i glavu, prijetivši mu pištoljem, dok je Čandić, nakon ulaska u benzinsku pumpu, krenuo pravo prema pultu, gdje je iščupao ladicu od kase u kojoj je bilo 910 KM”, ističe se u optužnici.

Dodaje se da je Čandić pare uzeo te oborio štampač na pod benzinske pumpe.

“Nakon toga Tufekčić je još nekoliko puta udario radnika koji je nepomično ležao na podu, a potom su dvojica optuženih pobjegla makadamskim putem prema vozilu kojim su došli, te krenuli prema mjestu Ćoseti, izbivajući cijeli taj dan van područja Brčkog i trošeći novac”, naglašava se u optužnici.

Konstatovano je da je tokom ovog razbojništva radnik pumpe teško povrijeđen, a, između ostalog, imao je i prelom nosnih kostiju.

(glassrpske.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime