Tokom jučerašnjeg dana, u dva navrata, pronađena i oduzeta opojna droga

Nastavljajući planske aktivnosti na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, tokom jučerašnjeg dana (21.03.2017. godine) u dva navrata, kod dva lica, pronašli i oduzeli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuana”.

Naime, oko 13:40 sati policijski službenici su, postupili po prikupljenim operativnim saznanjima za zloupotrebu i trgovinu opojnom drogom na području Brčko distrikta, da lice sa inicijalima N.D. rođen 1998. godine sa područja  Brčkog vrši prodaju opojne droge marihuane, na području Brčko distrikta BiH.

- Reklama -

Lice je pronađeno i nad istim je izvršen pretres bez naredbe, zbog sumnje da će sakriti, uništiti ili riješiti se predmeta koji se trebaju od njega oduzeti i upotrijebiti kao dokaz u krivičnom postupku. Prilikom pretresa kod istog su pronanđene i oduzete biljne materije, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “marihuanu”, devet sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke “Indijske konoplje”, veća količina novca – papirnih novčanica i kovanica, papirići za ručno motanje cigareta tzv. “Rizla”, metalna drobilica i mobilni telefon.

Zbog osnova sumnje da je lice N.D. počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH,  protiv istog će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH radi daljeg procesuiranja.

Takođe, nakon prikupljenih operativnih saznanja, tokom jučerašnjeg dana, oko 07:50 sati, policijski službenici su u ulici Bosne Srebrne u Brčkom, kod lica sa područja Brčkog, pronašli i oduzeli biljnu materiju, zelene boje, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu”. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjen prekršaj Policija će, Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja “Posjedovanje narkotičkih sredstava” iz člana 4. stav 1., kažnjivo po članu 85. stav 1. tačke 1., a u vezi sa članom 85. stav 3., Zakona o sprječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH (Službeni glasnik BiH 8/06).

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime