spot_img
spot_img

Тим спасилаца из Брчког вечерас одлази у Турску

spot_img
spot_img

Десет спасилаца из Пододјељења за заштиту и спашавање заједно са припадницима Црвеног крста Брчко дистрикта вечерас ће отпутовати за Турску како би помогли тамошњим службама у спашавању настрадалих из рушевина након катастрофалног земљотреса који је погодио ову земљу.

Након обезбјеђивања свих неопходних сагласности на нивоу међудржавне комуникације између институција БиХ и Турске, те осигуравања оперативне подршке и Брчко дистрикт вечерас шаље своје спасиоце у Турску како би помогли у спашавању настрадалих након катастрофалног земљотреса који је погодио то подручје.

„Ми из Брчко дистрикта шаљемо обучене спасиоце за спашавање унесрећених из рушевина, један комплетан тим који је протеклих година прошао специјализоване обуке и који су и технички опремљени да могу пружити најбољу помоћ у спасавању унесрећених након земљотреса“, истакао је Богдан Братић, шеф Одјељења за јавну безбједност Владе Брчко дистрикта.

Тим из Брчког ће се тако придружити спасилачким тимовима Републичке и Федералне управе Цивилне заштите из Босне и Херцеговине који су већ отпутовали за Турску.

Шеф Одјељења за јавну безбједност Владе Брчко дистрикта је најавио да ће ускоро из Дистрикта кренути и нови контигент обучених спасилаца који ће замијенити оне који путују вечерас, а све како би се пружила континуирана помоћ настрадалом народу у Турској све док то буде захтијевала ситуација на терену.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img