spot_img
spot_img

Teško povrijeđen pješak na Klancu

spot_img
spot_img

Policija Brčko distrikta danas je  primila dojavu da se u ulici fra Šimuna Filipovića u brčanskom naselju Klanac dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedno putničko motorno vozilo Peugeot 206 i pješak s inicijalima Š.Š. rođen 1933. godine s područja Brčkog.

Portparol Policije Brčko distrikta dr. Halid Emkić istakao  da je u ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobio pješak, koji je odvezen u bolnicu gdje mu se ukazuje ljekarska pomoć.

On je dodao da pripadnici Policije vrše uviđaj, i da je o svemu uopoznat dežurni tužilac Brčko distrikta, te  kako će više detalja biti poznato nakon uviđaja.

Kada je u pitanju pijaca na Klancu, već neko vrijeme je pokrenuta inicijativa za izmještanje iste, ili barem njenog uređenja, zbog blizine škole frekventnosti saobraćajnice, no do toga, do danas nije došlo, dok su tu saobraćajne nesreće česte.

Emkić  je istakao da su i ranije imali prijava da je saobraćajnica na Klancu preopterećena, i da pripadnici policije, koliko je to moguće, daju doprinos u regulisanju saobraćaja na toj putnoj komunikaciji, ali da se nemili događaji, kao i saobraćajne nesreće, ipak događaju.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img