spot_img

Teški dani za brčansku zelenu pijacu

Published:

Gradska zelena pijaca, među sugrađanima poznatija kao “pijaca niz Konačko brdo”, proživljava neke od težih dana. Uprkos dugoj i hladnoj zimi, primjetno je šarenilo boja kao i dobra ponuda voća i povrća. Ponuda domaćeg mlijeka, sira, vrhnja, jaja i domaćih pilića , kao i ribe na poznatoj ribarnici u krugu tržnice je stalna bez obzira koje je doba godine ali ipak nedovoljna da bi privukla kupce.

Problem veoma slabe posjećenosti prodavci vide u slaboj kupovnoj moći građana, odnosno besparici, zatim nesređenosti samog prostora pijace, kao i postojanju konkurencije u vidu tržnih centara.

Prodavci na pijaci ističu kako uglavnom naši sugrađani, posebno mlađa populacija, sve kupuje u tržnim centrima, dok jedan dio građana radi, i tek nakon posla ide u nabavu kada je pijaca zatvorena. Neki od njih se nadaju skorašnjem proljeću i lijepom vremenu kada će i ponuda biti bolja, a samim tim i posjećenost kupaca veća dok drugi dio ne vjeruje da će lijepo vrijeme nešto bitnije promjeniti. Trenutno dosta visoke ciijene imaju artikli poput paradajza, paprike, krastavaca i tikvica koje se kreću od 4 do 5 maraka po kilogramu.

 

 

(radiobrcko.ba)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img