Talentovani Đukić potpisao za tuzlansku Slobodu

Dvadesetogodišnji rukometaš Njegoš Đukić, ugovorim koji je juče potpisao obavezao se na dvogodišnju vjernost tuzlanskoj Slobodi.

“Uslove koje sam dobio u Tuzli su zaista za respekt. Osim toga nastaviću da redovno studiram na fakultetu za fizičko vaspitanje u tom gradu, što je dodatno uticalo na moju odluku. Budući da izlazimo u Evropu i očekujem da dam ozbiljan doprinos nastupima Sloboda. Naravno očekujem da se i dalje razvijam kao rukometaš u klubu ozbiljne i duge rukometne tradicije”, izjavio je za naš portal Njegoš Đukić.

Ovaj talentovani srednji bek koji je ponikao u brčanskoj Lokomotivi posljednju sezonu odigrao je veoma dobro u Rudaru iz Kostolca, članu Super lige Srbije.

Koliko je napredovao tokom jednogodišnjeg igranja i treniranja u Kostolcu govori podatak da je u 8.kolu prvenstva Srbije proglašen igračem kola.

Inače, Đukić je imao više ponuda od klubova Super lige Srbije, te jednog renomiranog turskog kluba. Mlada ekipa koju tuzlaci okupljaju, te blizina rodnog Brčkog bili su presudni da Đukić izabere Slobodu.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime