spot_img
spot_img

Свој на своме: У понедељак предавање проф. др Милоша Ковића у 15 градова широм Српске!

spot_img
spot_img

Гранична полиција БиХ је на прелазу Вардиште 12. марта забранила улазак у БиХ професору доктору Милошу Ковићу, уз образложење да “представља пријетњу по безбједност БиХ”. Његова ријеч ипак прелази Дрину, гласније него икада.

Низ патриотских организација и појединаца широм Републике Српске организује у понедељак, 28. марта онлајн предавање професора Ковића у салама, амфитеатрима, културним центрима и другим локацијама у петнаест градова од Бања Луке до Требиња.

Ријеч цијењеног интелектуалца и професора на Одјељењу за историју Филозофског факултета у Београду тако ће сви заинтересовани моћи чути у преносу уживо, на јединственом догађају који је ујединио Српску.

“Као потомци народа који је увијек изнад свега стављао слободу, сматрамо да је наша дужност да се успротивимо сулудом увођењу деликта мишљења као основе за овакву неодрживу одлуку”, кажу организатори.

Они уједно позивају све заинтересоване да посјете предавање, послушају ријечи које безбједносне агенције БиХ покушавају забранити, те пошаљу поруку подршке професору Ковићу, те поруку јединства свима који вјерују да оваква одлука може из Републике Српске избрисати једног од највећих историчара данашњице.

“Професор Ковић је у Републици Српској свој на своме. И никакав комад папира то не може промијенити. Хајде да то заједно покажемо”, поручују организатори.

Предавање ће бити организовано и у Брчком, и то у Културно-административном центру Патријарх српски Павле, у понедељак, 28 марта, са почетком у 18 часова.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img