spot_img
spot_img

Свечаном академијом обиљежено 20 година од оснивања ПДП Брчко

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Партија демократског прогреса Брчко (ПДП) синоћ је обиљежила двадесету годишњицу од оснивања, 10. новембра 1999. године. У Културно-административном центру „Патријарх Павле“ тим поводом одржана је Свечана академија.

Предсједник ПДП Брчко Синиша Голић је рекао да ПДП обиљежава велики јубилеј од оснивања, те се осврнуо на протекли период:

„Претходних двадесет година може се описати као један изузетно трновит пут, ПДП је странка која је прошла све фазе у свом развоју. Били смо дио прелазне Скупштине, дуги период ванпарламентарни, затим дио концентрационе власти, парламентарна опозиција, да би од прошле године постали дио како извршне, тако и законодавне власти“.

„Данас се заокружује један циклус од двадесет година, али ово истовремено представља и нови почетак“, напоменуо је Голић.

„Ми ћемо као и прије двадесет година потпуно отворити врата ПДП-а, за све оне који желе да буду дио ПДП, како за младе људе, пуне жеља и енергије, тако и оне мало старије који савјетима могу помоћи у свим великим политичким, економским и културним изазовима који су пред нама. Даћемо и прилику и простор оним неафирмисаним или недовољно афирмисаним стручњацима из разних области. Нећемо оставити по страни, и увијек су врата ПДП била отворена за честите и вриједне домаћине који живе у сеоским и рубним срединама који промовишу традиционалне вриједности.Који показују како се преданим и вриједним радом може живјети од свог рада“ рекао је Синиша Голић.

Одговарајући на питање новинара да ли је ово почетак предизборне кампање за изборе 2020. године и која су очекивања на истим, предсједник Голић је рекао да очекује најбољи изборни резултат до сада.

„То значи да ћемо имати свој клуб посланика у Скупштини Брчко дистрикта“ , закључио је Голић.

Оснивач и први предсједник ПДП Брчко проф. др Стеван Стевић рекао је да је свако вријеме тешко како оно кад је осиван ПДП, а и ово данас.

„Одлучили смо да оснујемо ПДП у Брчком као што је то било на нивоу Републике Српске, окупили смо људе који нису били у партијама или људи који нису били оптерећени личним интересима, који су били стручни, интелектуалци који су имали жељу да се рјешавају колективни интереси“, рекао је проф. Стевић.

„ПДП је увијек био глас разума, и као опозиција, а ако смо били у власти онда је то значило да смо били поуздани партнери и они од повјерења.Сматрам да долазак нових људи за ових двадесет година само потврђује да ПДП с правом основан и да оно што смо тада очекивали смо и остварили“, закључио је проф. др Стеван Стевић.

Почасни предсједник ПДП-а проф. др Младен Иванић истакао је да је ПДП у Брчком имао једну карактеристику од професора Стевана Стевића као првог предсједника до Синише Голића, који је сада предсједник, да је увијек окупљао честите, чврсте, стабилне и одговорне људе.

„То значи да окупи људе који су при себи, који имају разуман приступ, који нису букачи, викачи али који прије свега воде рачуна о општим интересима. Мислим да је то цијела структура ПДП Брчко показала и ја бих волио да у времену које буде долазило, наредних двадесет година окупљамо такве људе, смирене, зреле, стабилне и окренуте будућности“, истакао је проф. Иванић.

ПДП ће у Брчком бити незаобилазна партија и стабилан ослонац будуће власти, те да је и увјерен да ће идуће године имати најбољи изборни резултат,

„Сигуран сам да ће имати два, а увјерен сам да у неком простору ће то бити и три посланика“, закњучио је проф. др Иванић.

Свечану академију својим културно – умјетничким наступом су увеличали и Пјевачка група „Вијенац“ СПКД Просвјета, те брчаци Алекса Марковић студент Факултета драмских умјетности Београд и Драго Гарић, студент Музичке академије Ниш.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img