spot_img
spot_img

Свечано “отворена” прије четири године: Извршена службена примопредаја нове зграде Полиције

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У брчанском насељу Глухаковац прије неколико година службено је отворена нова зграда Полиције Брчко дистрикта.

Дио возног парка је већ пресељен, уређен је дио околног простора, а интензивно се врше и друге припреме.

Иако су припреме у јеку, Полиција дистрикта још увијек није уселила у нове просторије. Средином прошле седмице, извршена је службена примопредаја нове зграде између Одјељења за јавне послове, Канцеларије за управљање јавном имовином и Полиције Брчко дистрикта.

Према ријечима портпаролке Полиције Џевиде Хукичевић, након што је у септембру 2019. године издата употребна дозвола за нову зграду, не чекајући службену примопредају, започели су одређене активности.

Извођачки пројект за опремање нове зграде намјештајем и опремом, за чију су намјену ребалансом буџета осигурана новчана средства од око 1,5 милиона марака, приводи се крају након чега ће бити расписан јавни позив за набавку канцеларијског намјештаја.

Хукичевићева каже да је Полиција већ започела пресељење, али да оно се одвија у фазама. Почетком децембра прошле године пресељен је службени паркинг на локалитет нове зграде, извршени су одређени радови на уређењу околног простора те се интензивно обављају припреме за пресељење других служби Полиције.

У нову зграду Полиције Брчко дистрикта површине веће од 9.500 квадратних метара биће смјештени и Служба за послове са странцима и Гранична полиција, а службено пресељење очекује се највјеројатније ове године.

Подсјећамо, нова зграда Полиције свечано је “отворена” прије скоро четири године, 17. фебруара 2016.

Изградњу нове зграде финансирала је Европска унија са 3.500.000 евра и Влада Брчко дистрикта БиХ у износу 1.500.000 евра.

 

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img