Svečano “otvorena” prije četiri godine: Izvršena službena primopredaja nove zgrade Policije

- Reklama -

U brčanskom naselju Gluhakovac prije nekoliko godina službeno je otvorena nova zgrada Policije Brčko distrikta.

Dio voznog parka je već preseljen, uređen je dio okolnog prostora, a intenzivno se vrše i druge pripreme.

- Reklama -

Iako su pripreme u jeku, Policija distrikta još uvijek nije uselila u nove prostorije. Sredinom prošle sedmice, izvršena je službena primopredaja nove zgrade između Odjeljenja za javne poslove, Kancelarije za upravljanje javnom imovinom i Policije Brčko distrikta.

Prema riječima portparolke Policije Dževide Hukičević, nakon što je u septembru 2019. godine izdata upotrebna dozvola za novu zgradu, ne čekajući službenu primopredaju, započeli su određene aktivnosti.

Izvođački projekt za opremanje nove zgrade namještajem i opremom, za čiju su namjenu rebalansom budžeta osigurana novčana sredstva od oko 1,5 miliona maraka, privodi se kraju nakon čega će biti raspisan javni poziv za nabavku kancelarijskog namještaja.

Hukičevićeva kaže da je Policija već započela preseljenje, ali da ono se odvija u fazama. Početkom decembra prošle godine preseljen je službeni parking na lokalitet nove zgrade, izvršeni su određeni radovi na uređenju okolnog prostora te se intenzivno obavljaju pripreme za preseljenje drugih službi Policije.

U novu zgradu Policije Brčko distrikta površine veće od 9.500 kvadratnih metara biće smješteni i Služba za poslove sa strancima i Granična policija, a službeno preseljenje očekuje se najvjerojatnije ove godine.

Podsjećamo, nova zgrada Policije svečano je “otvorena” prije skoro četiri godine, 17. februara 2016.

Izgradnju nove zgrade finansirala je Evropska unija sa 3.500.000 evra i Vlada Brčko distrikta BiH u iznosu 1.500.000 evra.

 

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime