Svečano otvorena 6. Ljetna policijska škola

- Reklama -

Zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Anto Domić danas je prisustvovao svečanom otvaranju šeste „Ljetne policijske škole – 2019“, koja se ove godine održava pod motom „Bezbjednost i izazovi“ u organizaciji Policije Brčko distrikta BiH.

U svom obraćanju polaznicima ove škole kazao je da će Ljetna policijska škola mladima sigurno dati određena predznanja prije nego što se opredijele o svom životnom putu i da se nada da će mnogi od polaznika jednog dana kao policijski službenici Distrikta biti jedni od govornika i uvodničara ili predavača na ovoj školi.

- Reklama -

„Vlada podržava ovakve i slične akcije, naročito ovaj projekat Policije Brčko distrikta BiH, jer je ona naš temelj bezbjednosti. Policija je pokazala dovoljno otvorenosti da stanovnici, a naročito mladi ljudi, u policiji vide partnere i vide onu snagu koja nas štiti, ali isto tako vide i priliku da neki od njih u budućnosti budu dio tog bezbjednosnog sistema. Ova interakcija između mladih ljudi, stanovnika Distrikta i policije jedinstvena je u BiH, i to je nešto što je naš proizvod. Vjerujem da će kroz ove ljetne policijske škole policija da bude još bliža svima nama i da će da nam bude pri ruci da nas štiti od svih onih negativnosti koje prate savremeno društvo“, kazao je Domić.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i ambasador Brus G. Berton, šef Misije OEBS-a u BiH, Denis Šehanović, sekretar Crvenog krsta Brčko distrikta BiH, i šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić, koji su pozdravili mlade polaznike i naglasili da se učestvovanjem u ovom projektu ne jača samo Brčko distrikt BiH nego i država.

„Ljetna policijska škola – 2019“ biće održana u periodu od 28. do 30. avgusta 2019. godine i na njoj će se oko 35 mladih polaznika upoznati sa radom Policije i drugim akterima u sistemu bezbjednosti.

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime