Svečano otvoren most u Krepšiću

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i direktor Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ Miroslav Miškić danas su svečano otvorili i pustili u saobraćaj most u Krepšiću na magistralnom putu M14.1.

Svečanosti su prisustvovali pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nataša Kostić, predstavnici Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH, Policije Brčko distrikta, JP “Putevi Brčko” kao i mnogobrojni mještani Mjesne zajednice Krepšić.

- Reklama -

Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH rekao je da je vrijednost projekta 690 000 KM, te da on po iznosu sredstava i veličini nije krupan kapitalni projekat ali je veoma važan, obzirom da se nalazi na najfrekventnijoj saobraćajnici koja prolazi kroz distrikt.

“Most je uništen u poplavama 2014. godine, a izgrađen je u roku od šest mjeseci od dana donošenja odluke u Skupštini distrikta Brčko da se realizacija projekta povjeri JP “Putevi Brčko” i prenese ovlašćenje sa Vlade Republike Srpske koja je bila nosilac projekta, a koja je izdvojila 65000 KM za projektnu dokumentaciju”, istakao je Milić i izrazio zadovoljstvo što je 2018. godina počela sa svečanošću povodom završetka jednog kapitalnog projekta.

Miroslav Miškić, direktor JP “Putevi Brčko” istakao je da je ovo preduzeće zajedno sa Vladom Brčko distrikta BiH ispunilo svoje obećanje i pustilo u rad most u Krepšiću u zadatom roku. On je najavio nove projekte u ovoj godini, poput izgradnje poput kružnog toka u naselju Ilićka.

 

 

 

 

(nula49.com)

1 komentar

  1. BRCKO NAPREDUJE Super.Ma Brcko se izgradjuje.Vidite ljepote od Mosta.Cak i crvena traka. Svaki njen centimetar vredi hiljade.Skuplja traka nego most.Most a ne cuprija kako neki se rugaju.Šta hocete.Vlast radi!!!!Pa šta hocete.Brčko.Grad.Nikad ljepši bolji i bogatiji.Fabrika nemogu nabrojati.Svi rade umaju dobre plate.Plaćen prekovremeni.Sindikat naj na svijetu.Vlast takodje koda su sa Sicilije.Kum.Sve kravataši a neznsju tablicu množenja.Sve kupljene diplome.Što god naprave srusi se.Asfalt nov puca pod tezinom ljepote BrckoGrada. Eh da je nekome ovdje zivjeti.Pare se dijele u kovertama…polapola.Ma Dženet. Samo mi nije jasno zašto ljudu kopaju po kontejnerima.Svi odjeli rade ekstra kao i šefovi odjela.Ahhh zaboravi komunalno pokradeno. Kupim za marku prodam za dvije.Oni mole ko mala djeca a pokrali..Imaju duplo vise radnika.Pa vidis ljepote .Nerade nista a primaju platu. Kao i opstinska vlast. I na kraju nije mi jasno sto se ljudi ubijaju.mozda bi bilo dobro da to objasni sef zdravstva.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime