Svečana akademija povodom obilježavanja Dana Republike u Brčkom: Srpska je za mir i poštovanje praznika - nula49.com
spot_img
spot_img

Svečana akademija povodom obilježavanja Dana Republike u Brčkom: Srpska je za mir i poštovanje praznika

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Svečana akademija povodom obilježavanja Dana Republike Srpske održana je u Domu kulture u Brčkom.

Svečanoj akademiji prisustvovali su Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, premijer Vlade Radovan Višković, predsjednik Narodne Skupštine Nenad Stevandić, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

– Republika Srpska je za mir i zajednički život i pozivamo naše partnere iz drugog entiteta da zajedno gradimo budućnost ove zemlje – poručio je premijer Višković u Brčkom povodom obilježavanja Dana Republike Srpske i istakao da svako treba da ima pravo na svoje običaje i praznike.

Prethodno su položeni vijenci na Spomenik srpskim braniocima Brčkog.

Vijence na spomenik u centru grada položili su u ime institucija Republike Srpske premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, u ime državnih institucija Srbije ministar zdravlja Danica Grujičić i državni sekretar za rad i zapošljavanje Srbije Zoran Antić, zatim delegacije poslanika i ministara, predstavnika vlasti u Brčko distriktu, te organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić je, čestitajući Dan Republike sugrađanima, istakao da su Srbi suočeni sa otimanjem i prisvajanjem sopstvenog kulturno-istorijskog nasljeđa, ali da istrajavaju u svom opstanku, predstavljajući trn u oku zapadnim moćnicima.

Svečanosti u Brčkom u čast Dana Republike Srpske prisustvuju ministri unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan, visokog obrazovanja i naučnotehnološkog razvoja Željko Budimir, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić, rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić, za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, porodice, omladine i sporta Selma Čabrić, te ministar za privredu i preduzetništvo Republike Srpske Vojin Mitrović.

Prisutni su i predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić, potpredsjednik Narodne skupštine Petko Rankić i Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

 

 

(rtrs.tv)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img