Sve spremno za plivački maraton na Savi

Za nešto više od deset dana, 15. jula 2017., Brčko će biti domaćin prvog plivačkog maratona – trke duge 9 kilometara od Vučilovca do Ficibajera.

Pripremajući se za ovaj jedinstven sportski događaj organizatori, plivački klub “Atos” i “X-centar” zajedno sa brojnim saradnicima – Crvenim krstom, Civilnom zaštitom, Roniocima, Gorskom službom i drugima, organizovali su u protekle subote probu plivača i svih službi koje učestvuju u maratonu.

- Reklama -

Sedam takmičara isplivalo je 9 kilometara, trasu koju će plivati i u subotu 15. jula, na sam dan maratona. Budući takmičari tako su stekli i samopouzdanje za nastup, ali i pokazali da je organizacija na zavidnom nivou, te da je sve spremno za takmičenje.

“Uz njih sedam pridružiće se još petnaestak plivača iz regiona, među kojima su već prijavljeni četrnaestogodišnja Jelena Ječanski iz Srbije i osamdesetogodišnjak Melkuhn Deže iz Mađarske”, rekao je za Radio Brčko Draško Đurić, predsjednik Plivačkog kluba “Atos”.

“Nastojali smo da uigramo sve subjekte važne sa bezbjednosnog aspekta i to smo učinili na ovoj prvoj probu, a drugu ćemo realizovati dan prije maratona, dakle 14. jula”, dodao je Igor Milićević, predstavnik “X-centra”.

Ne sumnjamo da će maraton proteći u najboljem redu, a organizatori se nadaju da će brčanski plivački maraton postati godišnja tradicija.

Organizatori su iskoristili priliku da pozovu građane da podrže plivače. Maraton će se održati u subotu, 15. jula, sa početkom u 12 časova.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime