Sve spremno za Finale KUP-a BiH za odbojkašice

U povodu odigravanja Finala KUP-a BiH za odbojkašice danas je održana konferencija za novinare na kojoj je javnost upoznata o detaljima ovog predstojećeg sportskog događaja u našem gradu.

Odbojkaški savez BiH je ponovo dodijelio tehničku organizaciju finala ŽOK Bimal Jedinstvo, tako da se pripreme u Brčkom vrše već 10-ak dana.

- Reklama -

“Pored našeg kluba u ovoj “odbojkaškoj svetkovini”učestvuju ŽOK Smeč Lukavac, ŽOK Gacko iz Gacka i OK Kula Gradačac. Što se tiče tehničke organizacije sve je spremno za polufinalne utakmice koje se igraju u subotu od 18 sati, a nedjelju u 16:30 sati je veliko finale” rekao je Saša Grekulović, sportski direktor ŽOK Bimal Jedinstvo.

Ovo je 13. po redu Finale KUP-a BiH. Po jednom su KUP BiH osvojili Jelovica iz Tuzle, Gacko i Kula a ŽOK Bimal Jedinstvo ide ka 10. tituli prvaka.

“Najmlađe Bimal Jedinstvo u finalnom dijelu ikad. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju, da opravdamo sve dosadašnje rezultate. Odigrali smo fantastičnu seriju od 18 utakmica bez izgubljenog seta, međutim to sve pada u vodu ako u subotu se ne budemo fokusirali, ne budemo na svom nivou, ne odradimo maksimalno i ne osvojimo titulu” rekao je Smail Pezerović, trener ŽOK Bimal Jedinstvo.

“Trenirali smo, trudimo se da još usavršimo svoju igru. Pripremamo se za KUP, već dobro poznajemo ekipe i nadamo se pobjedama i da osvojimo KUP BiH” rekla je Ivana Radović, odbojkašica ŽOK Bimal Jedinstvo.

 

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime