spot_img
spot_img

Све спремно за 16. Међународни сајам пчеларства у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

За два дана, у петак 15. септембра, на Тргу младих у Брчком биће отворен традиционални 16. по реду Међународни сајам пчеларства и пчеларске опреме.

“Сајам организују Удружење пчелара “Матица” Брчко и Удружење пчелара “Пчела” Горњи Рахић. Ми смо поносни на нашу сарадњу, која је дугогодишња, и ево већ 16. пут организујемо Међународни сајм меда, пчеларства и пчеларске опреме. Овом приликом желим да истакнем и да пчеларство Брчко дистрикта БиХ има јаку традицију. Први сајам пчеларства у Брчком је био 1912. године, звао се Прва посавачка изложба, те ове године обиљежавамо 111 година од тог догађаја. Тај податак се не спомиње често, али то је за нас значајна чињеница. Позивамо све суграђане да нам се придруже на отварању сајма у петак у 10:00 часова”, каже Самид Каралић, предсједник Удружења пчелара “Пчела” из Горњег Рахића

Сајам је дводневан и трајаће у петак и суботу од 9:00 часова ујутру, па до 20:00 часова увече, а уколико буде интереса купаца, и дуже. Осим меда и производа од меда, биће изложена и пчеларска опрема, а произвођачима најквалитетнијег меда, за шта је органолептичко оцјењивање организовано раније, биће уручени пехари и медаље.

“Већ 16. сајам се одржава у Брчком и то је заиста од великог значаја за наш град и околину. Ових дана, када припремамо и реализујемо Сајам, заборавимо на проблеме и недаће са којима се пчелари сваке године суочавају, и радимо на томе да изложени производи буду што квалитетнији и купцима интересантнији. Наш сајам је сваке године на добром нивоу организације, увијек имамо између 50 и 60 излагача, и тако ће бити и ове године. Позивам наше суграђане да посјете штандове излагача у петак и суботу, сигурно је да ће наћи нешто за себе. Сви знамо колико је мед здрав, а ближи нам се и јесен и зима, те ваља појачати имунитет, у чему је мед прави савезник. Излагачи нам долазе из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине и избор ће бити јако разноврсан”, каже Никола Керезовић, предсједник Организационог одбора Сајма.

Покровитељ ове манифестације је Влада Брчко дистрикта БиХ.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img