spot_img
spot_img

Све је спремно за Фестивал бамије у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img

За Фестивал бамије (Бамља фест), који се у Брчком одржава у петак, 30. јула, како је за Klix.ba казао Саво Лукић, координатор Воћног клуба Брчко дистрикта БиХ, који организује овај фестивал, све је спремно.

На фестивалу се, како је раније најавио Лукић, очекује двадесетак домаћих произвођача, којима је ово одлична прилика да представе свој производ на разне начине и у различитим облицима.

“На Фестивалу бамије кувари и удружење жена припремаће јела од бамије, произвођачи козметике представиће своје производе од бамије, воћари производе од воћа и поврћа, а и казанџије и грнчари ће такође представити своје производе”, најавио је Лукић.

С обзиром на то да се због пандемије морају поштовати одређене мјере, Лукић каже како због тога неће бити велики број излагача те како им је главни циљ да представе бамију као поврће које је пожељно да свако има у свом врту.

“На фестивалу ће бити углавном излагачи и кувари из Брчко дистрикта и околних мјеста, а представиће се и произвођачи бамије из Војводине, гдје саде бамију која се зове султанија, и доста се разликује и у величини и у начину прераде у односу на врсте бамије из сјевероисточне Босне. Сви учесници ће бити побједници и нама драги гости, који ће својим учешћем помоћи промоцији овог ријетког и здравог поврћа”, поручио је Лукић, који је раније казао како се на подручју Брчког бамија сади на површини од десетак хектара.

 

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img