spot_img
spot_img

Сваки други дан у Брчком испред азила осване по једно напуштено штене

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На подручју Брчког мјесечно се удоми око пет паса из азила, док их од 10 до 15 буде остављено у азил, рекао је новинарима кинолог у Јавном предузећу “Комунално Брчко” Асим Миџић.

Миџић је истакао да грађани претежно удомљавају псе због чувања објеката, а у посљедње вријеме и за чување оваца.

Он је рекао да у Азилу за псе Јавног комуналног предузећа има 150 паса различитих раса и узраста, те да се удомљавање одраслих паса врши сваког уторка и петка од 10 до 11 часова.

– Службеници Ветеринарске станице на лицу мјеста вакцинишу и чипују псе старије од шест мјесеци. Сва обавеза грађанина удомитеља је да донесе личну карту и изабере свог пса. А што се тиче штенаца до четири мјесеца, грађани их могу удомити сваким радним даном од 9 часова до 14 часова – рекао је Миџић.

Он је додао да сваки грађанин који жели да удоми пса прво мора да попуни образац у којима су наведени његова права и обавезе и шта треба да обезбиједи псу.

– Стално имамо те кампање. До прије неколико година смо имали свакодневно удомљавање, а сада смо ограничени на уторак и петак и због тога је мањи број удомљених паса из азила – навео је Миџић.

Миџић је напоменуо да запосленици Азила уклањају псе луталице са улице сваким радним даном од 8 часова до 15 часова, углавном по позиву грађана или полиције.

Грађанима је поручио да уколико уоче псе луталице то могу да јаве путем бесплатне инфо-линије Јавног комуналног предузећа на број 0800 505 07, те да ће у року од 15 минута до пола сата екипа доћи на терен.

– Овим путем бих замолио грађане да своје псе, уколико нису у могућности да брину о њима, доведу у азил у току радног времена, или да позову нас да дођемо по пса. Сваки други дан испред азила осване по једно напуштено штене или одрастао пас – рекао је Миџић.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img