spot_img
spot_img

Svaka kiša – poplava

spot_img
spot_img

Građani Brčkog već su navikli da računaju pretrpljenu štetu poslije svakog jačeg pljuska. Ništa drugačije nije ni danas, kada je nešto više od sat vremena padavina uzrokovalo probleme u saobraćaju, kao i manje materijalne štete širom Distrikta.

Podvožnjaci su opet bili blokirani, most kod “Vestfalije” bio je neprohodan, brojni podrumi poplavljeni, a građani Brčkog nemaju se kome žaliti. Štetu sabiraju za sebe, računajući samo novac koji su izgubili. Gubitke u živcima odavno zanemaruju.

Kiša je padala nešto više od sat vremena i da, bio je to neobično jak pljusak, bilo je čak i grada, ali to nije opravdanje za loš odvod na putevima, za uvijek problematičnu kanalizaciju na “Ilićki”, za blokadu magistralnih puteva…

Nekoliko časova nakon pljuska, većina puteva već je suva, saobraćaj je u potpunosti normalizovan, ali gorak ukus u ustima ostaje zbog shvatanja koliko su nam zapravo blizu nove poplave.

Ovih dana navršavaju se tri godine od onih koje su Brčko i čitav region zadesile 2014. Tada nismo bili spremni. Nakon onoga što smo vidjeli danas, sumnja li iko da smo sada spremniji?

Sve što možemo, izgleda, jeste moliti nebo da kiše ne bude…

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img