Sutra u sali Gimnazije kvalifikacioni mečevi reprezentacije u stonom tenisu

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, selektor muške bh. stonoteniske reprezentacije Vladimir Ivanek, direktor reprezentativnih selekcija Anes Alić i predsjednik brčanskog stonoteniskog kluba “Soko” Branko Damjanac najavili su na konferenciji za novinare kvalifikacioni turnir za evropsko stonotenisko prvenstvo, koji će biti održan sutra 22. 5. 2018. godine u sali gimnazije u Brčkom.

Turnir počinje u 17.00 časova mečom BiH i Slovačke u kategoriji žena, dok se drugi kvalifikacioni meč igra u 19.30 časova između BiH i Srbije u kategoriji muškaraca.

- Reklama -

“Zadovoljstvo mi je da mogu pozvati sve ljubitelje stonog tenisa u Brčkom da sutra u sali gimnazije podrže reprezentativke i reprezentativce BiH u pokušaju da se domognu evropskog prvenstva”, rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

Selektor Vladimir Ivanek zahvalio je gradonačelniku na podršci kao i klubovima koji su učestvovali u organizaciji.

“Spremno dočekujemo mečeve. Mi uvijek idemo na pobjedu mada će biti teže jer je muška ekipa oslabljena za našeg najboljeg reprezentativca Admira Duranspahića, koji iz opravdanih razloga neće moći nastupiti ali daćemo svoj maksimum i sutra protiv reprezentacije Srbije pokušati izboriti pobjedu”, rekao je Ivanek.

On je dodao da ženski tim takođe nije kompletan. “Naša najbolja igračica Emina Hadžiahmetović neće igrati zbog povrede”, naglasio je Ivanek.

Direktor svih reprezentativnih selekcija u Stonoteniskom savezu BiH Anes Alić istakao je da je organizacija ovih mečeva bila veoma zahtjevna.

“Reprezentacija prvi put nastupa u kvalifikacijama s obzirom na to da je promijenjen sistem takmičenja. Stoga je složenost organizacije mečeva na visokom nivou. Potrebne su posebne podloge, stolovi i dvorana tako da su svi koji su učestvovali u organizaciji imali veliku obavezu”, dodao je Alić.

Meč muške ekipe koji će se igrati sutra u 19.30 prenosiće se direktno na Sport klubu 1 u HD rezoluciji i to je prvi put da bh. reprezentacija ima prenos jedne utakmice.

“Nadam se da će uspješno da protekne ova značajna manifestacija. Pozivam sve Brčake da dođu u salu gimnazije, da navijaju, da se raduju i da budemo, kao i uvijek, dobri domaćini”, poručio je Branko Damjanac iz Stonoteniskog kluba “Soko”, Brčko.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime