spot_img

Сутра у сали Гимназије квалификациони мечеви репрезентације у стоном тенису

Published:

- Advertisement -

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић, селектор мушке бх. стонотениске репрезентације Владимир Иванек, директор репрезентативних селекција Анес Алић и предсједник брчанског стонотениског клуба “Соко” Бранко Дамјанац најавили су на конференцији за новинаре квалификациони турнир за европско стонотениско првенство, који ће бити одржан сутра 22. 5. 2018. године у сали гимназије у Брчком.

Турнир почиње у 17.00 часова мечом БиХ и Словачке у категорији жена, док се други квалификациони меч игра у 19.30 часова између БиХ и Србије у категорији мушкараца.

“Задовољство ми је да могу позвати све љубитеље стоног тениса у Брчком да сутра у сали гимназије подрже репрезентативке и репрезентативце БиХ у покушају да се домогну европског првенства”, рекао је градоначелник Синиша Милић.

Селектор Владимир Иванек захвалио је градоначелнику на подршци као и клубовима који су учествовали у организацији.

“Спремно дочекујемо мечеве. Ми увијек идемо на побједу мада ће бити теже јер је мушка екипа ослабљена за нашег најбољег репрезентативца Адмира Дуранспахића, који из оправданих разлога неће моћи наступити али даћемо свој максимум и сутра против репрезентације Србије покушати изборити побједу”, рекао је Иванек.

Он је додао да женски тим такође није комплетан. “Наша најбоља играчица Емина Хаџиахметовић неће играти због повреде”, нагласио је Иванек.

Директор свих репрезентативних селекција у Стонотениском савезу БиХ Анес Алић истакао је да је организација ових мечева била веома захтјевна.

“Репрезентација први пут наступа у квалификацијама с обзиром на то да је промијењен систем такмичења. Стога је сложеност организације мечева на високом нивоу. Потребне су посебне подлоге, столови и дворана тако да су сви који су учествовали у организацији имали велику обавезу”, додао је Алић.

Меч мушке екипе који ће се играти сутра у 19.30 преносиће се директно на Спорт клубу 1 у ХД резолуцији и то је први пут да бх. репрезентација има пренос једне утакмице.

“Надам се да ће успјешно да протекне ова значајна манифестација. Позивам све Брчаке да дођу у салу гимназије, да навијају, да се радују и да будемо, као и увијек, добри домаћини”, поручио је Бранко Дамјанац из Стонотениског клуба “Соко”, Брчко.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img