spot_img
spot_img

Sutra u Brčkom Sajam obrazovanja i zapošljavanja

spot_img
spot_img

Завод за запошљавање Брчко дистрикта БиХ у сарадњи са Омладинским центром “Вермонт”, а уз подршку Владе Брчко дистрикта БиХ, организује „V САЈАМ ОБРАЗОВАЊА И ЗАПОШЉАВАЊА“.

Сајам ће се одржати у петак, 12.05.2023. године у Градском омладинском центру – Трг правде 18, 76 100 Брчко дистрикт БиХ у временском периоду од 11:00 до 16:00 часова.

Свечано отварање Сајма образовања и запошљавања заказано је у 11:00 часова, док је у 12:30 часова планиран Панел на тему „Има ли Брчко дистрикт БиХ одговоре на потребе тржиште рада?“

Манифестација осмишљена као скуп најбитнијих учесника тржишта рада односно послодаваца, незапослених, образовног сектора, надлежних државних институција и организација. Циљ је усклађивање потреба тржишта рада и система образовања у Брчко дистрикту БиХ.

На Сајму ће излагати преко 60 представника привредног и образовног сектора. Организован је долазак преко 1000 активних тражилаца посла и ученика основних и средњих школа. Истовремено организован је и рад Клуба за тражење посла те Мобилног бироа за тражиоце посла у простору Сајма.

Путем панел дискусија са руководиоцима привредних и јавних институција ће се разговарати о најважнијим темама у повезивању тржишта рада и сектора образовања, а све у циљу лакшег проналаска посла за младе и потенцијалне тражиоце посла. Сајму запошљавања и образовања претходила су истраживања потреба тржишта рада у Брчко дистрикту БиХ, састанци са представницима Одјељења за образовање у Влади Брчко дистрикта БиХ, високо школским установама из БиХ и региона, те активности кроз рад Канцеларије за каријерно савјетовање.

Сајам запошљавања и образовања окупиће такође представнике Привредних комора из Федерације БиХ, Републике Српске и Брчко дистрикта БиХ, Завода за запошљавање из Федерације БиХ, Републике Српске и Брчко дистрикта БиХ, амбасаде Француске и Турске у БиХ, Агенције „Едуцатион УСА“, и друге представнике који могу помоћи у развоју локалног тржишта рада.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img