Sutra u Brčkom plesni spektakl

Gradonačelnik Siniša Milić zajedno sa predstavnicima Plesnog kluba “Mambo” i članovima kluba Đakomom Lazarinijem i Robertom Benedeti najavio je zvaničan turnir iz kalendara svjetske sportske plesne federacije WDSF Championship 2018, koji će biti održan sutra 9. 6. 2018. godine u Brčkom u sali Gimnazije.

Na pomenutom turniru najvišeg ranga učestvovaće parovi iz 31 države svijeta odnosno oko 2.000 učesnika, što ovaj događaj svrstava u red najvećih manifestacija u Brčkom.

- Reklama -

“Zadovoljstvo je biti domaćin jednog ovakvog takmičenja. Sutra ćemo poslati lijepu sliku iz Brčkog, a vjerujem da ćemo biti u fokusu pažnje šire javnosti”, rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

Organizatori takmičenja iz Plesnog kluba “Mambo” najavili su za sutra plesni spektakl.

“Učesnici će se takmičiti u svim kategorijama, od pionira, juniora do glavne kategorije za odrasle parove. Naš klub ulaže mnogo nade u svoj plesni par Đakoma i Robertu. Pozivam sve građane Brčko distrikta BiH i šire da sutra u 19.00 časova ispune salu Gimnazije i uživaju u finalu i spektaklu koji smo im priredili”, istakla je Petra Bogićević iz PK “Mambo” Brčko.

Turnir će sutra u 19.00 časova svečano otvoriti gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić nakon čega slijedi finale. Pokrovitelj turnira je Vlada Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime