spot_img
spot_img

Сутра санација клизишта на подручју Брчко дистрикта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Санација клизишта које се усљед обиних падавина појавило у мјесној заједници Горњи Брезик и пријети да угрози безбједност најмање осам домаћинстава, требало би започети сутра – потврдио је координатор за кризне ситуације у Одјељењу за јавну безбједност Владе Брчко дистрикта Мирсад Хасанбашић.

Уговори с извођачима радова на санацији тог и још једног клизишта код православног гробља Шумари требали би бити потписати данас, а вриједност посла износи по 20 хиљада КМ.

На том локалитету требали би бити урађени потпорни габионски зидови у склопу хитних мјера те одводња површинских вода.

Хасанбашић је рекао да је досад у Дистрикту евидентирано око 100 клизишта различитих врста и ужурбано се ради на њиховом санирању, а посљедњих седмица се усљед обилних падавина појавило најмање десет нових.

-Паралелно с природним непогодама започели смо процедуру санације клизишта и све је спремно за увођење извођача радова на угрожену локацију – рекао је Хасанбашић, додајући да је тешко предвидјети када ће радови бити приведени крају због непредвиђености посла који се обавља.

Говорећи о јужном дијелу Дистрикта, Хасанбашић је навео најтежу ситуацију у селу Шаторовићи и Рашљанима гдје је током јучерашњег обиласка терена уочено неколико падања приватних потпорних зидова које су бујице уништиле и који би се такође требали санирати.

 

 

(fena)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img