spot_img
spot_img

Sutra sanacija klizišta na području Brčko distrikta

spot_img
spot_img

Sanacija klizišta koje se usljed obinih padavina pojavilo u mjesnoj zajednici Gornji Brezik i prijeti da ugrozi bezbjednost najmanje osam domaćinstava, trebalo bi započeti sutra – potvrdio je koordinator za krizne situacije u Odjeljenju za javnu bezbjednost Vlade Brčko distrikta Mirsad Hasanbašić.

Ugovori s izvođačima radova na sanaciji tog i još jednog klizišta kod pravoslavnog groblja Šumari trebali bi biti potpisati danas, a vrijednost posla iznosi po 20 hiljada KM.

Na tom lokalitetu trebali bi biti urađeni potporni gabionski zidovi u sklopu hitnih mjera te odvodnja površinskih voda.

Hasanbašić je rekao da je dosad u Distriktu evidentirano oko 100 klizišta različitih vrsta i užurbano se radi na njihovom saniranju, a posljednjih sedmica se usljed obilnih padavina pojavilo najmanje deset novih.

-Paralelno s prirodnim nepogodama započeli smo proceduru sanacije klizišta i sve je spremno za uvođenje izvođača radova na ugroženu lokaciju – rekao je Hasanbašić, dodajući da je teško predvidjeti kada će radovi biti privedeni kraju zbog nepredviđenosti posla koji se obavlja.

Govoreći o južnom dijelu Distrikta, Hasanbašić je naveo najtežu situaciju u selu Šatorovići i Rašljanima gdje je tokom jučerašnjeg obilaska terena uočeno nekoliko padanja privatnih potpornih zidova koje su bujice uništile i koji bi se takođe trebali sanirati.

 

 

(fena)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img