Sutra počinje dodatno čišćenje puteva i trotoara

Članovi Vlade Brčko distrikta BiH danas su na četvrtoj redovnoj sjednici primili k znanju Informaciju o stanju na putevima Brčko distrikta BiH u zimskom periodu, o čemu su Vladu izvijestili predstavnici Javnog preduzeća „Putevi Brčko” direktor Miroslav Miškić i njegov zamjenik Rizo Čivić.

Vlada je usvojila Zaključak da se nakon sjednice održi hitan sastanak Štaba zimske službe, kako bi se razmotrilo dodatno čišćenje puteva četvrtog i dijela trećeg prioriteta.

“S obzirom na to da su istekli svi vremenski rokovi da se očiste putevi trećeg i četvrtog prioriteta i trotoari drugog i trećeg prioriteta, tamo gdje ima zastoja, Preduzeće je naložilo izvođačima, čiji predstavnici su bili prisutni na sastanku, da startuju sa izvršavanjem tih obaveza”, naveo je Rizo Čivić, zamjenik direktora za stručno-tehničke poslove JP “Putevi Brčko”, dodavši da je cilj povećati sigurnost učesnika u saobraćaju, pogotovo djece pored škola.

Izvođači koje je JP “Putevi Brčko” angaživalo za zimsko održavanje puteva, Arapovac putevi d.o.o. Čelić i JP “Komunalno Brčko”, od sutra ujutro će početi sa izvršavanjem navedenih obaveza.

 

 

(otisak.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime